Ex-trainers Club vinden werk: Scott Parker nieuwe coach Burnley, Ronny Deila trekt naar Emiraten

 vr 5 juli 2024 23:05

Twee trainer met Club Brugge in de LinkedIn-geschiedenis hebben een nieuwe uitdaging beet. Ronny Deila tekende een contract bij Al Wahda FC in de Verenigde Arabische Emiraten. En Scott Parket wordt bij het gedegradeerde Burnley de opvolger van Vincent Kompany.

Parker volgt Kompany op

Burnley kiest voor een oude bekende om de club weer naar de Premier League te loodsen.

Niemand minder dan Scott Parker is de opvolger van Vincent Kompany. Ongetwijfeld zal Burnley de Engelsman niet gekozen hebben op basis van zijn brokkenparcours bij Club Brugge - Parker hield het maar 2 maanden uit na 2 zeges in 12 matchen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Deila tekent in woestijn

Ook boven Ronny Deila klaarde de hemel op.

 

Letterlijk dan, want de Noorse trainer gaat aan de slag in Abu Dhabi. De 48-jarige Deila tekende een contract bij Al Wahda FC, een subtopper in de competitie van de Verenigde Arabische Emiraten. De club werd afgelopen seizoen 5e, de laatste titel dateert van 2010. De bekendste speler van Al Wahda is Allan, die zijn beste periode kende bij Napoli.

 

Voor Deila is het de eerste job sinds zijn ontslag bij Club Brugge in maart. Hij was in Brugge minder dan een seizoen aan de slag nadat blauw-zwart hem wegkaapte bij Standard vorige zomer. In Brugge kon hij de goede resultaten van in Luik niet herhalen en werd hij na een zwakke reguliere competitie de laan uit gestuurd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.