VIDEO - De ultieme vergelding na de stiekeme tik: Mbappé viert goal vol in gezicht van Vertonghen door eerder akkefietje

 di 2 juli 2024 09:17

Wie laatst lacht, lacht het best - spijtig genoeg. In alle commotie bleef het wat onder de radar, maar Kylian Mbappé en Jan Vertonghen vochten in het slot een stevig steekspelletje met elkaar uit. Het begon toen onze recordinternational aan het masker van Mbappé trok, maar die zorgde niet veel later voor de ultieme revanche. Toen Vertonghen de bal in eigen doel devieerde, ging de Franse superster pal in zijn gezichtsveld vieren. Bekijk beide fasen hieronder.

Wie uitdeelt, moet ook kunnen incasseren. 

En dat heeft Jan Vertonghen - spijtig genoeg - aan den lijve moeten ondervinden in de EK-clash tegen Frankrijk.


Het was jou misschien nog niet opgevallen, maar de Belgische recordinternational en Kylian Mbappé speelden in het slot van de wedstrijd een mentaal spelletje met elkaar. 


Vertonghen initieerde het onderlinge oorlogje toen hij rond de 70e minuut zijn trukendoos opentrok. Toen Mbappé even geknield in de grote rechthoek zat, leek hij aan het masker van de Franse superster te trekken.


Het leidde tot een eerste opstootje tussen de twee. De Franse superster ging met veel misbaar klagen bij de scheidsrechter, maar die had niks gezien.

 

Oef, leek Vertonghen te denken.


En toch zou het Mbappé zijn die het laatste lachte. Alsof zijn ongelukkige "owngoal" nog niet frustrerend en pijnlijk genoeg was, ging Mbappé het nog even in zijn gezicht wrijven. 

 

Vooraleer de Franse kapitein ging vieren met zijn ploegmakkers, sprintte hij eerst nog naar Vertonghen om iets naar hem te roepen.

 

Een pijnlijk moment dat Vertonghen niet verdiend had.

Gerelateerd: