Frank Raes neemt De Bruyne in bescherming: "Hij moet te veel doen als aanvoerder"

 ma 1 juli 2024 09:31
Kevin De Bruyne.

Prestaties op het veld, een uitleg achteraf. Telkens wordt naar Kevin De Bruyne gekeken om de Rode Duivels te dragen op en naast het veld. Te veel, volgens Frank Raes in Dat is fussball. 

Zelfs de vuilzakken moet hij buitenzetten. Met die overdrijving maakt voetbalcommentator Frank Raes duidelijk dat er wel veel taken op het lijstje van Kevin De Bruyne staan.

 

"Hij doet alles in dit elftal", zegt hij. "Hij moet het spel maken, maar hij moet ook diep gaan, want de vleugels blijven staan. Hij is aanvoerder en moet de ploeg dragen."

 

"De Bruyne heeft een enorme verantwoordelijkheid en moet te veel doen", aldus Raes. "Hij krijgt veel over zich en moet zich dan ook nog eens verantwoorden."

 

"Dat mensen dan fluiten tegen De Bruyne ... Dat doe je niet. Het is wel de beste voetballer die we ooit hebben gehad in België."

De Bruyne fluit je niet uit. Dat is de beste voetballer die we ooit hebben gehad in België.

Frank Raes

Raes neemt de Belgische spelmaker dan ook in bescherming. "Hij heeft de rol als aanvoerder opgenomen en gaat er vol voor, ook al ligt het niet in zijn aard."


"De zaak-Courtois hangt gewoon nog altijd als een schaduw boven de Rode Duivels. Vanaf dan is het ongemakkelijk geworden."

 

"Maar De Bruyne uitfluiten, als hij verkozen wordt tot man van de match ... Als je kijkt naar wat hij allemaal al gepresteerd heeft ..."

 

Frank Boeckx voegt nog wat nuance toe. "Ik denk niet dat de supporters een speler viseerden. Ik denk dat ze eerder keken naar de bondscoach en niet tevreden waren over de ingesteldheid."

Dat is fussball
Als je niet genoeg kunt krijgen van het EK voetbal dan ben je bij Sporza aan het juiste adres. Tess Elst ontleedt samen met haar sidekick en analisten de winnende tactiek, snuift de sfeer op bij de Rode Duivels en bespreekt de grote én de kleine verhalen. Stevige stellingen en discussies worden afgewisseld met odes aan het spel en vermakelijke anekdotes. Onze studio wordt dé leukste plek voor kenners en liefhebbers, want zoals Jean-Marie Pfaff ooit zei: "Dat is fussball".
20 afleveringen