Ga jij maandag naar Frankrijk-België? Voetbalbond hoopt op "massale steun" in Düsseldorf

 do 27 juni 2024 10:48
Fans van de Rode Duivels bij de match tegen Oekraïne.
Fans van de Rode Duivels bij de match tegen Oekraïne.

Frankrijk wordt maandag de tegenstander van de Rode Duivels in de 1/8e finales van het EK voetbal. Voor die wedstrijd in Düsseldorf zijn nog kaartjes te koop. De ticketverkoop start vanmiddag om 12 uur. "We hopen dat onze Duivels weer op de massale steun van onze fans kunnen rekenen", klinkt het bij de voetbalbond.

Voor het duel tussen Frankrijk en België zijn er voor de Belgische supporters nog 6.000 tickets te koop. "De verkoop is exclusief voor leden van de officiële fanclub 1895 en verloopt in 5 waves", klinkt het bij de Belgische voetbalbond.

 

"De supporters die in het verleden het vaakst wedstrijden hebben bijgewoond, komen als eerste aan bod. Zo beloont de KBVB zijn trouwe supporters."

 

Iedereen die op 31 maart lid was van de officiële fanclub 1895 ontvangt een code waarmee ze één ticket kunnen kopen.

 

Net zoals bij de verkoop van de tickets voor de groepsfase komen ze in één van de 5 waves terecht, op basis van een rangschikking die is bepaald door het aantal bijgewoonde wedstrijden. Hoe meer reeds bijgewoonde wedstrijden, hoe meer punten en hoe sneller ze toegang krijgen tot het ticketingplatform.

Woensdagavond na de match tegen Oekraïne was er bij een deel van de supporters in Duitsland nog wat wrevel. De Rode Duivels werden zelfs getrakteerd op een fluitconcert, waarop kapitein Kevin De Bruyne besliste om de fans niet te gaan groeten.

 

Desalniettemin hopen ze bij de KBVB maandag in Düsseldorf opnieuw te kunnen rekenen op de steun van de fans.

 

"De supporters waren fenomenaal tijdens de eerste 3 wedstrijden en de EK-koorts blijft stijgen. We hopen dus dat onze Duivels ook in Düsseldorf op massale steun kunnen rekenen, en er veel tickets de deur uit gaan", zegt Manu Leroy, directeur marketing en communicatie bij de KBVB.

 

"Eens de supporters hun plaatsje in het stadion hebben bemachtigd, kunnen ze hun voorbereidingen voortzetten: hun shirt strijken en hun stembanden opwarmen om de Rode Duivels naar de kwartfinale te schreeuwen."

Gerelateerd: