DUIVELSBLOG - "Happy Birthday to Koentje": jarige Casteels krijgt taart en kaarsjes bij avondeten

 di 25 juni 2024 21:31

De aftelklok tikt. Morgen om 18 uur hebben de Rode Duivels een belangrijke afspraak met Oekraïne. In een razend spannende groep zal de wedstrijd bepalen over het lot van de Belgen. Vandaag reizen onze landgenoten naar Stuttgart, waar bondscoach Tedesco en Amadou Onana de pers te woord staan. Volg de activiteiten op "matchdag -1" hier.

MD-1

21:28

Casteels blaast 32 kaarsjes uit

Taart aan de vooravond van het cruciale duel tegen Oekraïne? Voor de verjaardag van onze nationale nummer 1 moet het kunnen. Ter ere van de 32 lentes van Koen Casteels werd er een gigantische taart binnengerold in de eetzaal van de Duivels, die hun doelman toezongen. "Happy birthday to you, happy birthday to Koentje."

21:24
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
21:00

In het spoor van de Rode Duivels: “Mijn taak is mijn land plaatsen voor de 8e finales”

20:00

Bondscoach Tedesco wil morgen niet rekenen: "Gaan vol voor winst"

18:29

VIDEO - Persconferentie van Onana

18:28

Het zit erop!

Ook Amadou Onana heeft zijn kijk op de partij van morgen gedeeld. We onthouden vooral dat de Duivels op hun hoede zijn voor de aanvallende kracht en de counters van de Oekraïners.

18:27

"Of we medelijden hebben met Oekraïne? Het is uiteraard iets verschrikkelijks. Ik wil mijn medeleven betuigen aan de mensen daar. Morgen denk ik wel gewoon aan de wedstrijd."

18:25

Tegenstander in de volgende ronde

"Ik denk niet dat iemand in het team aan het rekenen is. We willen nog altijd eerste eindigen in de groep. We willen doorstoten en dat blijft het belangrijkste."

18:25

"Iedere partij op dit EK is moeilijk. Alle teams staan hier met een reden. Oekraïne heeft uiteraard veel aanvallende kwaliteiten en ze zijn sterk op de counter. Daar moeten we op letten."

18:23

"De borst-tegen-borstviering met Romelu? Die deden we vaak op training en nu ook in de match. Het is een cool moment en zorgt voor een leuke foto, niet?", lacht Onana.

18:22

Ik lees het spel veel beter dan een jaar geleden. Ik heb geleerd uit mijn fouten.

Amadou Onana
18:22

"Ik leef in een droom. De jongens met wie ik nu op het veld sta, zijn de idolen van mijn jeugd. Het is geweldig om op het veld te staan met Romelu en Kevin. Ze verdienen het om de Gouden Generatie genoemd te worden."

18:20

Trio op het middenveld

"Ik speel met 2 spelers van wereldklasse op het middenveld en daar geniet ik van. Met wie ik daar sta, maakt me niet uit. We doen alles in het belang van de ploeg."

18:19

Vitalij (Mykolenko) is een goeie vriend, maar morgen wil ik winnen. Dan leg ik hem wel neer als het nodig is.

Amadou Onana
18:19

Onana speelde ook lange tijd in Duitsland. "Het voelt heel leuk om hier weer te zijn. Ik kwam hier als kleine jongen aan en ben als een man weer naar huis gegaan. Ik heb hier heel veel geleerd."

18:17

Onana: "Ik zou graag willen beginnen met het feit dat we zonder de goals van Romelu in de kwalificaties hier niet zouden staan. Hij weet hoe hij met druk om moet gaan en ik maak me geen zorgen."

18:17

VIDEO - Persconferentie van Tedesco

18:16

Wissel van de wacht

Het vragenrondje voor onze bondscoach zit erop. Onana neemt de fakkel over.