Alpine bindt Pierre Gasly langer aan zich, Stroll verlengt bij Aston Martin

 do 27 juni 2024 11:53

"Full Gas." De Franse Formule 1-renner Pierre Gasly (28) heeft zijn handtekening gezet onder een meerjarig contract bij BWT Alpine F1. Daarmee verlengt hij bij het team waar hij al twee jaar aan de slag is.  Ook uit het kamp Aston Martin kwam er nieuws: Lance Stroll verlengde tot 2026.

Pierre Gasly zal ook de komende seizoenen de kleuren verdedigen van het Franse BWT Alpine F1-team. "Ik voel me hier echt thuis", glunderde de Fransman met zijn contractverlenging.

 

"Ik ben hier nu meer dan 18 maanden en het is altijd het plan geweest om een langetermijnproject met het team op te bouwen. Hoewel het op de baan tot nu toe een uitdagend seizoen is geweest, blijf ik trouw aan het project en ga ik nergens heen", klinkt het vastberaden bij Gasly.

Ik blijf trouw aan het project.

Pierre Gasly

De 28-jarige Gasly is bezig aan het tweede seizoen bij Alpine, het voormalige Renault-team. Vorig seizoen haalde hij een podiumplek en werd hij elfde in de WK-eindstand. Dit seizoen staat hij na tien races voorlopig pas vijftiende en eindigde hij nog niet hoger dan de negende plaats.  

 

Bij Alpine vormt Gasly een duo met zijn landgenoot Esteban Ocon. Het team liet eerder deze maand al verstaan dat die laatste in 2025 zeker niet meer aan boord blijft. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd.

 

De Spanjaard Carlos Sainz, bezig aan zijn laatste maanden bij Ferrari, zou in beeld zijn om hem te vervangen.

Lance Stroll 2 jaar langer bij Aston Martin

Ook uit het kamp van Aston Martin kwam er contract nieuws. Daar heeft de 25-jarige Canadees Lance Stroll bijgetekend tot 2026. Zo blijft Stroll, die een Belgische moeder heeft, nog langer aan de zijde van oude rot Fernando Alonso. 

 

"Ik ben erg blij dat ik heb bijgetekend tot 2026. Het is ongelooflijk om te zien hoe ver we de afgelopen vijf jaar zijn gekomen. We zijn als team zo gegroeid en er is nog steeds veel om naar uit te kijken," aldus Stroll. 

 

Stroll maakte zijn F1-debuut bij Williams in 2017 en bracht er twee seizoenen door voordat hij overstapte naar Racing Point, dat in 2021 Aston Martin werd nadat het team werd gekocht door een consortium van zijn vader Lawrence Stroll. Hij pakte de pole tijdens de GP van Turkije in 2020.

Gerelateerd: