Gerben Thijssen zet 3 ploegmakkers in zijn Tourmanager en laat Vingegaard links liggen

 do 27 juni 2024 09:45
De Sporza Tourmanager van Gerben Thijssen.
De Sporza Tourmanager van Gerben Thijssen.

Zelf maakt hij dit weekend zijn Tourdebuut, maar Gerben Thijssen (Intermarché-Wanty) maakte voor ons nog even tijd om zijn team in de Sporza Tourmanager in elkaar te knutselen. Opvallend: titelverdediger Jonas Vingegaard ontbreekt in zijn selectie.

Gerben Thijssen wil zich in zijn eerste Tour enkele keren meten met de beste sprinters ter wereld.

 

Maar toch selecteert hij zichzelf niet in de Sporza Tourmanager. Omdat dat ongeluk brengt? Of omdat 6 miljoen euro een te grote investering is?

De Belgische sprinter kiest wel voor goedkopere alternatieven binnen zijn team met Kobe Goossens (€3M), Hugo Page (€3M) en Georg Zimmermann (€3M).

 

Van de grote kanonnen is Jonas Vingegaard de grote afwezige in de ploeg van Thijssen, die meer gelooft in schaduwkopman Matteo Jorgenson (€8M).

 

De andere klassementstoppers in zijn Tourmanager zijn Tadej Pogacar (€11M), Primoz Roglic (€9M) en Tour-debutant Remco Evenepoel (€9M).

Gerben Thijssen zal zich mengen in de vlakke Tour-sprints.
Gerben Thijssen zal zich mengen in de vlakke Tour-sprints.

Sprinters die kunnen overleven

Thijssen kiest geen pure sprinters, maar wel allemaal snelle benen die ook een heuvel kunnen verteren.

 

Denk maar aan Jasper Philipsen (€9M), Wout van Aert (€8M), Mads Pedersen (€8M), Michael Matthews (€6M) en Alex Aranburu (€4M).

 

In de Tour heb je ook altijd een vloot sterke vrijbuiters nodig en daarvoor ging Thijssen gaan speuren bij EF Education-EasyPost.

 

Veteraan Rui Costa (€4M) en Ben Healy (€5M) zijn de roze schattenjagers met dienst. Maxim Van Gils (€5M) en de Girovevelatie van vorig jaar, Derek Gee (€5M), vervolledigen de Tourmanager van Thijssen.

Speel zelf mee met de Tourmanager

Speel hier mee met de Tourmanager van Sporza
Gerelateerd: