"Amai, dat stinkt" - Dat is fussball proeft augurkensap, maar het wondermiddeltje valt allerminst in de smaak

 zo 23 juni 2024 00:43

Geen betere manier om de deugddoende overwinning van de Rode Duivels te vieren met ... augurkensap. Sidekick Ilias El Kostit trakteerde Hannah Eurlings, Franky Van der Elst en Tess Elst in Dat is fussball op het nieuwe tovermiddel tegen krampen, maar in de smaak viel het allerminst. Van der Elst kroop zelfs onder de tafel om de walging op zijn wangen te verstoppen.

Het panel van Dat is fussball zal geen last hebben van krampen.


Ter ere van de overwinning van de Rode Duivels tegen Roemenië en als afscheidsgeschenk trakteerde  Ilias El Kostit zijn tafelgenoten Hannah Eurlings, Franky Van der Elst en Tess Elst op augurkensap, het nieuwe wondermiddeltje in de voetbalwereld.


Toen El Kostit het fluorescerende drankje inschonk, galmden de walgingskreten door de zaal. "Ik beloof dat het geen urine is", probeert hij iedereen nog warm te maken na het zien van de chemische kleur.


Tevergeefs. "Dat ziet er toch niet smakelijk uit", haalt Van der Elst zijn neus op. "Amai, dat stinkt", merkt Eurlings dan weer op.


Maar met bijeengeraapte moed proberen ze dan toch een "shotje" te doen met de geelgroene smurrie.


"Bah", "eih", "dit is echt heel vies", "jakkes" - klinkt het.


"Maar omdat het zo zout is, geloof ik wel dat het kan werken tegen krampen", blijft El Kostit voet bij stuk houden. Nadat ook hij in elkaar wurmt van de afschuw, althans.

Gerelateerd: