Gehoord in Dat is Fussball: "Er worden miljoenen beloofd voor een veldbestorming naar Ronaldo. Voor dat geld doe ik het ook"

 zo 23 juni 2024 00:28

Tijdens Turkije-Portugal werd het veld tot 4 keer toe bestormd, 4 fans in een ultieme poging om Cristiano Ronaldo aan te raken. "En ik denk dat er nog veel meer pogingen zijn", aldus content creator Ilias El Kostit in onze EK-podcast Dat is Fussball.

"Hoe het komt dat het er zo veel zijn?"Er werden (tijdens de CL-finale) miljoenen beloofd (én effectief betaald) door een Russische Youtuber voor elke geslaagde veldbestorming."

 

"Het gaat dan om fans die met een T-shirt van de Youtuber in kwestie alles uit de kast halen om tot bij Cristiano Ronaldo te geraken", weet Ilias El Kostit. 

 

"Ik zou het zelf ook doen voor dat geld", gaat hij verder in onze podcast Dat is Fussball. "Al zou ik niet ver geraken."

 

Franky Van der Elst hoopt dat het fenomeen snel overwaait: "Het is toch raar dat dit 4 keer kan. Zeker als je ziet hoeveel stewards er aanwezig zijn. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat dit bij elke match gebeurt? Het is geen goede tendens."

 

El Kostit: "En hier krijgen we nu nog 4 geslaagde bestormingen te zien. Ik heb het gevoel dat er veel meer pogingen zijn."

Ook tijdens de Champions League-finale was het prijs