Mercedes beschuldigd van sabotage Hamilton, Wolff schakelt politie in: "Verontrustende doodsbedreiging"

 vr 21 juni 2024 19:49
Hamilton was vrijdag nog de snelste in de tweede oefensessie voor de GP van Spanje.

Formule 1-renstal Mercedes heeft de politie ingeschakeld om de herkomst van een anonieme mail te achterhalen. In de bewuste mail wordt het team ervan beschuldigd de auto van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton, die na dit seizoen naar Ferrari trekt, te saboteren. "Dit soort onlinemisbruik moet ophouden."

Een anonieme mail heeft onrust veroorzaakt bij Mercedes. In de mail wordt de F1-renstal ervan beschuldigd de wagen van Lewis Hamilton te hebben gesaboteerd. Ook worden dreigementen geuit.

 

"Deze mail is niet afkomstig van iemand uit ons team, maar van een idioot", zei teambaas Toto Wolff tegen de BBC. "Maar het is wel verontrustend, vooral als iemand het over de dood heeft in dreigementen."

 

"We doen nu zelf onderzoek, maar hebben ook de politie gevraagd er werk van te maken, want dit soort onlinemisbruik moet ophouden. Mensen kunnen zich niet achter hun computers verstoppen en teams of rijders op deze manier misbruiken."

Complotdenkers

In de mail, die naar topfiguren in de Formule 1 en enkele journalisten is gestuurd, wordt beweerd dat Wolff en het team er alles aan doen om George Russell beter te laten presteren dan Hamilton. De winnaar van 103 grands prix zou in alle opzichten worden benadeeld.


"Ik weet niet wat sommige complotdenkers en gekken zich in hun hoofd halen, maar Lewis zat twaalf jaar in het team. We vertrouwen elkaar en we willen met hem zo hoog mogelijk eindigen. We willen dit jaar de constructeurstitel winnen en daarvoor zijn beide auto's nodig."   


Hamilton was vrijdag in Montmelo de snelste in de tweede oefensessie voor de Grand Prix van Spanje, in de eerste sessie had hij de zevende tijd neergezet. Russell liet een vierde en een zevende tijd optekenen.