Europees Kampioenschap
speeldag 1

Kylian Mbappé verschijnt met "ninjamasker" op training: "Doen alles opdat hij kan spelen tegen Nederland"

 do 20 juni 2024 19:00

Het ziet ernaar uit dat Kylian Mbappé ondanks een gebroken neus morgen gewoon zal kunnen meedoen tegen Nederland. De Franse aanvaller hield het gisteren nog bij een gewone pleister op de neus, maar showde vandaag het masker waarmee hij morgen zou moeten aantreden (maar wat niet mag van de UEFA).

Het was dé vraag van de voorbije dagen: zou Kylian Mbappé kunnen spelen tegen Nederland en welk masker zou hij dan dragen?

Op beide vragen is vandaag, één dag voor het duel, een antwoord gekomen. Tijdens de laatste training van Frankrijk trok Mbappé plots een tricolore masker aan, mét zijn initialen, een Frans haantje en zijn rugnummer 10 erop.

 

Een masker dat hij morgen niet zal mogen dragen, of toch niet in deze vorm. De Europese voetbalbond UEFA verbiedt het om een hulpmiddel met verschillende kleuren te dragen.

 

Bondscoach Didier Deschamps liet op zijn persconferentie uitschijnen dat hij gewoon op zijn talisman rekent. "Het gaat de goeie kant uit. We doen er alles aan opdat hij zou kunnen spelen."

 

Antoine Griezmann hoopt alvast dat zijn maatje erbij zal zijn. "Hij is een van de beste spelers ter wereld. Zijn aanwezigheid alleen al kan een merkelijk verschil maken."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.