Van fondue tot paella: het voedselgevecht dat Euro 2024 amuseert

 vr 21 juni 2024 11:02
De strijd wordt niet alleen gevoerd op het veld.

Je bent het ongetwijfeld al tegengekomen op sociale media of in de tribunes. De strijd tussen de supporters wordt niet enkel vocaal gevoerd, maar ook culinair. De ene keer met een simpel bordje, de andere keer met het ruïneren van de culinaire trots. Een overzicht.

Zwitserland - Hongarije: fondue is beter dan goulash

De eerste in het rijtje van het "voedselgevecht" kwam van Zwitserse kant. Tegen Hongarije toverde een fan een bordje naar boven met het opschrift: "Fondue is beter dan goulash." En dat inspireerde de Zwitsers voetballers blijkbaar. Resultaat: Fondue 3, Goulash 1. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Polen - Nederland: kielbasa is beter dan Gouda

De Zwitsers hebben de Polen ongetwijfeld geïnspireerd. Een dag na de fondue-gate was het tijd voor de kielbasa-gate. De Polen beweerden dat hun Kielbasa (een soort worst) beter was dan Gouda-kaas uit Nederland, maar onze noorderburen gaven de Poolse aanhang lik op stuk en wonnen met 1-2. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Italië - Albanië: de spaghettimoord

Bij een gebrek aan een eigen specialiteit hadden de Albanezen het gemunt op nationale trots van de tegenstander. Na ananas op pizza kreeg culinair Italië nu af te rekenen met de pastamoord. De supporters smeekten nog om genade, maar de spaghetti moest eraan geloven. De Italianen namen wel zoete wraak met een 2-1-overwinning.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Oostenrijk - Frankrijk: de broodbreking

Het leek wel het Laatste Avondmaal van Jezus, maar vergis je niet. Je kijkt naar beelden van Euro 2024. Vooraf braken de Oostenrijkers de traditionele Franse baguette in tweeën. Iets waar Mbappé en co. duidelijk niet mee konden lachen. 0-1 en een koekje van eigen deeg was het resulaat. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Spanje - Italië: pasta is beter dan paella

Nadat de Italianen hun favoriete pasta zagen lijden tegen Albanië, probeerden ze hun nationale trots in haar eer te herstellen. Dit deden ze door hun culinaire topper boven die van Spanje te plaatsen: paella.  Op het veld kon het offensief echter niet baten. Italië was aanvallend onmondig en ging met 1-0 de boot in. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.