3x3-Belgen van Team Riffa kunnen negatieve spiraal niet doorbreken in Clermont-Ferrand

 za 15 juni 2024 18:00
Jonas Foerts en Dennis Donkor in actie tegen Düsseldorf.
Jonas Foerts en Dennis Donkor in actie tegen Düsseldorf.

De Belgen van Team Riffa raken maar niet uit de hoek waar de klappen vallen. Op de 3x3 Challenger in Clermont-Ferrand overleefde het team de groepsfase niet na twee bloedstollende wedstrijden.

Nog altijd personeelsproblemen bij Riffa: Thibaut Vervoort en Bryan De Valck zijn nog niet hersteld van hun blessure en bleven thuis.

 

Caspar Augustijnen, die zich vorige week blesseerde tijdens het EK-kwalificatietoernooi in Denemarken, was wél mee afgereisd naar Frankrijk, maar bleef 2 wedstrijden op de reservestoel zitten.

 

En dus moesten Dennis Donkor, Jonas Foerts en Vic Van Oosterwyck het noodgedwongen opnieuw zonder wisselspeler zien te klaren. Met zijn drieën staken de Belgen 2 keer hun hand uit naar de zege, maar evenveel keer liep het finaal nog mis.

 

In de eerste match kwam Düsseldorf nog terug van een 20-18-achterstand om met 20-21 te winnen en datzelfde scenario herhaalde zich min of meer tegen Parijs.

 

Riffa verkwanselde een bonus van 8 punten (13-5), kwam bij 20-20 opnieuw op één punt van de zege en zag de tegenstander vervolgens toch weer met de zege aan de haal gaan: 20-21.

 

Exit Riffa dus, dat zijn blik nu mag richten op volgend weekend. Dan trekt het team naar Chengdu voor de 4e manche van het WorldTour-seizoen. Het is voorlopig afwachten of iemand van de geblesseerden tegen dan gerecupeerd kan worden.

Gerelateerd: