Ex-speler Nuri Sahin nieuwe coach van Dortmund, clublegende Mats Hummels vertrekt

 vr 14 juni 2024 18:14
Sahin wordt gepromoveerd van T2 naar T1.

Lang is Dortmund niet bij de pakken blijven zitten. Nadat Edin Terzic zijn afscheid had aangekondigd bij de Borussen, heeft de club al een niewe T1 beet. Ex-speler en huidig T2 Nuri Sahin zal volgend seizoen de lijnen uitzetten. Hij tekende een contract tot 2027. Clublegende Mats Hummels verlaat dan weer de club. 

Dortmund heeft zijn nieuwe trainer te pakken. De Turk Nuri Sahin kwam in het verleden al uit als speler voor Dortmund en gaat er volgend seizoen nu aan de slag als hoofdcoach. De 35-jarige ex-voetballer verdedigde ook nog de kleuren van Real Madrid.

 

"Het is een enorme eer om trainer van Dortmund te mogen zijn", klonk het bij een opgetogen Sahin. "Ik wil iedereen binnen de club bedanken voor het vertrouwen."

Als ex-speler kent hij de club en is hij vertrouwd met het Dortmund-DNA. We zijn ervan overtuigd dat de juiste man is op de juiste plaats.

Lars Ricken, sportief directeur

"Vanaf dag één gaan we met veel energie en passie werken om er alles uit te halen."

 

Sportief directeur Lars Ricken benadrukte zijn vertrouwen in de kersverse coach: "We zijn zeer blij om een jonge trainer de verantwoordelijkheid te geven van hoofdcoach. Als ex-speler en voormalig T2 kent hij de club en is vertrouwd met het Dortmund-DNA. We zijn ervan overtuigd dat de juiste man is op de juiste plaats."

 

Eerder vervulde Sahin tussen oktober 2021 en december 2023 de rol van hoofdcoach bij het Turkse Antalyaspor, terwijl hij het eerste seizoen ook nog actief was als speler.

Hummels vertrekt

Naast inkomend nieuws valt er ook uitgaand een interessant nieuwtje te rapen. Clubheld Mats Hummels verlaat de club ondanks een sterk seizoen, met als hoogtepunt de Champions League-finale. 

 

"Het was een enorme eer om zo lang voor Dortmund te hebben gespeeld en om het pad bijna volledig te hebben gevolgd vanaf 2008, toen de club op de 13e plaats stond, tot wat Borussia Dortmund nu is."


Hummels, WK-winnaar van 2014 met Duitsland, won bij Dortmund twee landstitels en twee Duitse bekers, waaronder de dubbel in 2012, maar had de afgelopen maanden een gespannen relatie met Terzic.

Gerelateerd: