Sam Van Rossom weet nog niet waar toekomst ligt na laatste match: "Of ik in het basket blijf? Mogelijk"

 do 13 juni 2024 08:36
Na de match tegen Leiden mocht Van Rossom symbolisch het net van de ring knippen.

Nadat hij al de Belgische landstitel had weggegraaid met BC Oostende heeft de afscheidnemende Sam Van Rossom woensdagavond ook nog de BNXT League toegevoegd aan zijn rijkgevulde palmares. Stoppen op een hoogtepunt, heet dat dan. "Ik besef het nog niet goed. Nu ga ik rust nemen."

Belgisch basketbalicoon Sam Van Rossom heeft woensdag op 38-jarige leeftijd een punt achter zijn basketbalcarrière gezet. Hij deed dat op het veld van het Nederlandse Leiden, waar Oostende zijn eerste BNXT-titel veroverde. Vorige week pakte de kustploeg ook al een nieuwe Belgische titel.

 

"Ik ben heel blij mijn carrière met deze groep spelers af te sluiten", zei Van Rossom na afloop. "Het was een geweldig jaar, met een geweldige groep spelers", gaf de spelverdeler aan.

 

"Ik ben heel blij voor iedereen. Ik besef nog niet helemaal dat het voor mij nu gedaan is. Dat volgt misschien als we naar huis vertrekken. Ik denk dat de beslissing om te stoppen de juiste is, ook al gaat het goed met mijn knie momenteel."

We mogen zo'n talent als Sam niet laten gaan. We moeten een manier vinden waarop hij ons kan blijven inspireren.

Dario Gjergja, coach Oostende

"Ik zou het lastig vinden om mijn prestaties achteruit te zien gaan. Als klein jongetje had ik nooit van zo'n mooie carrière durven dromen. Ik ben heel tevreden. Wat ik het meest zal missen? Waarschijnlijk de vriendschappen in de kleedkamers, en het spel zelf natuurlijk."   


Van Rossom weet nog niet wat hij nu gaat doen. "Ik ga eerst even rusten. Daarna is het mogelijk dat ik in de basketbalsport blijf. We zullen zien." 

 
Zijn coach Dario Gjergja had ook nog lovende woorden voor Van Rossom. "We mogen zo'n talent niet laten gaan. Na alles wat een icoon als Sam voor het Belgische basketbal heeft gedaan, moeten we een manier vinden waarop Sam ons kan blijven inspireren."  

Gerelateerd: