Australische Ariarne Titmus toont nu al olympische hoogvorm en verpulvert wereldrecord op 200 meter vrije slag

 wo 12 juni 2024 12:18
Ariarne Titmus
Ariarne Titmus

De Australische zwemster Ariarne Titmus heeft in eigen land het wereldrecord op de 200 meter vrije slag aangescherpt. Op de trials voor de Olympische Spelen deed de 23-jarige Titmus een flinke hap van het vorige record.

Op de olympische trials in Brisbane leverde de finale van de 200 meter vrije slag bij de vrouwen vuurwerk op, dankzij Ariarne Titmus en de regerende wereldrecordhoudster Mollie O'Callaghan.

 

O'Callaghan dook met een chrono van 1'52"48 onder haar eigen toptijd (1'52"85), die ze een jaar geleden gezwommen had op de wereldkampioenschappen in Fukuoka. Toen was O'Callaghan een fractie sneller dan Titmus in een zinderende WK-finale.

 

Maar was het dus Titmus die het laatste woord had, want de vicewereldkampioene deed nog beter dan haar rivale en tikte aan na 1'52"23. Daarmee was ze ruim een halve seconde sneller dan het vorige wereldrecord van O'Callaghan.

 

"Wat een ongelooflijk resultaat", lachte Titmus na de race. "Ik ben blij dat ik eindelijk een 200 meter kan zwemmen die een afspiegeling is van mijn trainingen. Ik denk dat de concurrentie in Australië ons helpt om zo snel te zwemmen. We pushen elkaar elke dag."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Bert en Bavo gaan Olympisch
Bavo en Bert bereiden zich voor op de Olympische Spelen in Parijs met Belgische topsporters. Samen leren ze de atleet én zijn of haar discipline kennen. Bloed, veel zweet en tranen verzekerd.
9 afleveringen