Ga naar de inhoud

WK-topschutter Miroslav Klose gaat aan de slag als trainer van tweedeklasser FC Nürnberg

 di 11 juni 2024 12:53
Ex-international Klose moet Nürnberg weer naar betere tijden loodsen.

Nieuw trainersgeweld in Duitsland. Miroslav Klose (46) wordt trainer van de Duitse tweedeklasser FC Nürnberg. De WK-topscorer aller tijden ondertekent er een contract van twee jaar.

Ex-international Miroslav Klose gaat zijn trainersgeluk beproeven in eigen land. Na een jaar bij de Oostenrijkse eersteklasser SCR Altach wil hij als trainer doorbreken in zijn thuisland. 

De nummer 12 van de Zweiten Bundesliga reageerde opgetogen met de komst van de Duitser: "Hij is een volbloed voetballer die overal zelf hard voor heeft gewerkt en daarom ook een rolmodel is. Ik ken en waardeer hem al jaren, ik weet hoe hij werkt en hoe hij met spelers omgaat", aldus sportief directeur Joti Chatzialexiou. 

Hij is een volbloed voetballer die overal zelf hard voor heeft gewerkt en daarom ook een rolmodel is

Joti Chatzialexiou

“Miro weet hoe hij jonge spelers moet ontwikkelen, zal onze weg op dit gebied voortzetten en heeft ook begrip voor hoe we hier willen voetballen.”

Ook Klose zelf is zeer blij met de kans die hij krijgt bij de tweedeklasser: "Traditie, passie, eerlijk werk, geweldige fans - dit zijn allemaal dingen die ik leuk vind aan voetbal en die ik associeer met 1. FC Nürnberg. Daarom greep ik de kans om hier coach te worden meteen aan."

Traditie, passie, eerlijk werk, geweldige fans zijn allemaal dingen die ik associeer met 1. FC Nürnberg

Miroslav Klose

"Met haar werk met jong talent heeft de club een geweldige basis waarop we willen voortbouwen. Ik ken en waardeer Joti al vele jaren. We zitten op dezelfde golflengte wat betreft mensen en de manier waarop we over voetbal denken. Nu is het tijd om aan de slag te gaan en het seizoen goed te beginnen."