0

Oekraïne blikt Moldavië in bij laatste oefengalop voor het EK

di 11 juni 2024 20:26
Roman Jaremtsjoek (archieffoto) scoorde het eerste doelpunt.

Oekraïne, tegenstander van de Rode Duivels op het komende EK, heeft zijn voorbereiding afgerond met een ruime zege tegen Moldavië. Onder meer Roman Jaremtsjoek droeg zijn steentje bij in de 0-4-overwinning.

Club Brugge-speler Roman Jaremtsjoek, die door blauw-zwart dit seizoen werd verhuurd aan Valencia, zette zijn land al na 2 minuten op weg naar de zege met een prima finish in de zestien.

Een kwartier later kwam de spits ei zo na opnieuw tot scoren, maar de Moldavische doelman hield de 0-2 knap uit zijn doel.

Vlak voor de rust was die tussenstand wel een feit dankzij een treffer van Victor Tsyhankov (43'). Na de pauze maakten Artem Dovbyk (49'), die Jaremtsjoek bij de rust had vervangen, en Heorhi Soedakov (54') de ruime zege compleet.

Door de blessure van linksachter Vitali Mykolenko kreeg de generale repetitie van Oekraïne toch een wrange nasmaak. De Everton-speler moest halfweg de eerste helft geblesseerd naar de kant.

Oekraïne is op 26 juni (18 uur) de laatste tegenstander van de Duivels in de groepsfase.