Belgian Rocket Delphine Nkansa mist woensdag EK-finale door... examen: "Dat is toch echt absurd?!"

 di 11 juni 2024 14:03
Delphine Nkansa
Geen EK-finale voor Delphine Nkansa: zij heeft morgen een examen.

De Belgian Rockets, de Belgische vrouwen op de 4x100 meter, zullen het woensdagavond in de finale van het EK atletiek moeten doen zonder Delphine Nkansa. De 22-jarige sprintster keert straks terug naar huis omdat ze een examen moet afleggen. Onze cocommentator Eline Berings fronste de wenkbrauwen.

Een uitgelaten kwartet Belgian Rockets verscheen dinsdagochtend voor de camera van Sporza in het Stadio Olimpico in Rome. De Belgische vrouwen hadden zich zonet geplaatst voor de finale van het EK en met een chrono van 42"85 - een beste jaarprestatie - lonken ze plots ook naar de Spelen van Parijs.

 

De EK-finale van woensdagavond is voor de Rockets de kers op de taart, maar Delphine Nkansa zal daarvan niet mogen smullen. Nkansa studeert namelijk rechten en moet woensdagochtend een examen afleggen.

 

"Als ik dat examen mis, moet ik mijn jaar overdoen", zei Nkansa over haar forfait voor de EK-finale.

Kan de federatie dan eens geen extra telefoontje doen?

Eline Berings

En dus zit Nkansa straks op het vliegtuig naar huis. Voor de EK-finale van morgen krijgen Rani Rosius, Rani Vincke en Elise Mehuys het gezelschap van Janie De Naeyer of Lotte Van Lent.

 

Dat Nkansa noodgedwongen moet passen voor de finale van het EK kan bij voormalig atlete Eline Berings maar op weinig begrip rekenen. "Kan de federatie dan eens geen extra telefoontje doen?", vraagt onze cocommentator zich af.

 

"Het is toch echt absurd dat er voor iemand van dit niveau niet kan onderhandeld worden om dat examen te verplaatsen? Het is echt jammer. Stel je voor dat je de Spelen nog mist omdat je in de finale niet in je sterkste setting loopt en een ander land nog sneller doet."

Gerelateerd: