Roemenië, EK-tegenstander van Rode Duivels, is nog steeds op zoek naar eerste zege van 2024

 di 4 juni 2024 22:56
Roemenië kon niet overtuigen tegen Bulgarije.

Roemenië heeft niet kunnen overtuigen in zijn eerste belangrijke test voor het EK voetbal. De tegenstander van de Rode Duivels in de poulefase bleef tegen Bulgarije op 0-0 steken en zoekt nog altijd naar zijn eerste zege van het jaar.

Roemenië zocht voor zijn oefenschema niet al te veel uitdaging op om vol goede moed naar het EK in Duitsland te kunnen afzakken. Maar dat plan lijkt averechts te werken. 

 

Het was in maart de speelbal van Colombia (3-2) en raakte niet voorbij Noord-Ierland (1-1). Ook tegen buurland Bulgarije, de eerste belangrijke test voor het EK, kon het weinig vertrouwen tanken.

 

De Bulgaren, die laatst eindigden in hun EK-kwalificatiegroep met slechts 4 punten uit 8 wedstrijden, brachten de verdediging van Roemenië bij momenten in verlegenheid.

 

Roemenië had wel kansen, maar sprong er slordig mee om. De beste kans, een strafschop die ex-Anderlecht-speler Stanciu had afgedwongen, werd gemist door Dennis Man. 

 

Twee weken voor de start van het EK is Roemenië zo nog op zoek naar zijn eerste overwinning van het jaar. Een probleem dat het vrijdag tegen Liechtenstein moet oplossen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.