Ga naar de inhoud

Ondanks bekerwinst en contractverlenging: Sergio Conceição verlaat FC Porto

 di 4 juni 2024 15:36
Sergio Conceição
Sergio Conceição was zeven jaar aan de slag bij Porto.

Sergio Conceição (49) verlaat na zeven jaar FC Porto als coach. In april had hij nochtans een nieuwe overeenkomst tot midden 2028 ondertekend, twee weken geleden won hij nog de Portugese beker. De komst van de nieuwe voorzitter André Villas-Boas is de verklaring voor zijn vertrek.

Het vertrek van Sergio Conceição komt niet als een donderslag bij heldere hemel. Maar toch is het opmerkelijk hoe snel het is misgelopen tussen Conceição en Villas-Boas.

 

FC Porto eindigde dit seizoen als derde in de Portugese competitie en het won de beker. Redenen genoeg voor het bestuur om hun succescoach - hij won 11 prijzen in 7 jaar -  een nieuw contract te laten ondertekenen. 

 

Maar nieuwe bazen, nieuwe wetten.

 

Villas-Boas won de voorzittersverkiezingen en maakte duidelijk niet verder te willen gaan met Conceição. AVB zou de assistent van Conceição, Vitor Bruno, als hoofdtrainer willen. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij de temperamentvolle Conceição, die zich verraden voelde.

 

Aangezien het nieuwe contract pas zou ingaan op 1 juli, werd er in onderling overleg beslist om het huidige contract stop te zetten. 

 

Conceição zou niet te lang zonder job zitten, onder meer Marseille toonde al interesse in de ex-speler van Standard.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: