Stevige kluif voor Rode Duivels? Oekraïne houdt gastland Duitsland op brilscore in oefenpot

ma 3 juni 2024 23:24

De Rode Duivels zijn alvast gewaarschuwd: Oekraïne wordt geen walk-over op het EK voetbal. In een oefenwedstrijd tegen Duitsland hielden de bezoekers de nul op het scorebord. Vooral het gastland beet zijn tanden stuk op een verbeten verdediging.

27 keer naar doel trappen, maar geen goal kunnen scoren.

De Duitsers weten weer hoe het voelt om hun tanden kapot te bijten op een stugge tegenstander. Die was Oekraïne, het land dat de Rode Duivels in de ogen kijkt op de slotspeeldag van de groepsfase.

Dat het geen evidentie wordt voor de Belgen om te scoren, is nu al duidelijk.

Bij de gastheer pikte Deniz Undav (ex-Union) de tweede helft mee. Aan de overzijde kreeg Roman Jaremtsjoek, nog steeds eigendom van Club Brugge, een basisplaats. Hij ruimde na 73 minuten plaats.

Engeland tankt wel vertrouwen

Engeland rekende op zijn beurt wel af met Bosnië en Herzegovina in Newcastle. Het werd 3-0 dankzij doelpunten van Cole Palmer (60'), Trent Alexander-Arnold (85') en Harry Kane (89').

De Engelsen gaan in de groepsfase van het EK in groep C de strijd aan met Slovenië, Denemarken en Servië.