Ga naar de inhoud

Marlon Colpaert valt net naast podium in WB roeien in Luzern, lichte dubbeltwee naar A-finale

 za 25 mei 2024 17:24

Niels Van Zandweghe en Tibo Vyvey hebben zich zaterdag tijdens de tweede manche van de wereldbeker roeien in het Zwitserse Luzern geplaatst voor de A-finale in de lichte dubbeltwee. Het duo neemt komende zomer ook deel aan de Olympische Spelen in Parijs. Hun reserve Marlon Colpaert eindigde vierde in de A-finale van de lichte skiff, een niet-olympische discipline.

Niels Van Zandweghe en Tibo Vyvey werden derde in hun halve finale, achter Italië en Spanje, en veroverden daarmee één van de zes tickets voor de finale van zondag. Luzern is de voorlaatste WB voor de Olympische Spelen van Parijs.

 

Colpaert, Europees vicekampioen in de lichte skiff, moest dit keer genoegen nemen met de vierde plaats in de A-finale, zes seconden achter winnaar Hin Chun Chiu uit Hong Kong. Hij eindigde op meer dan drie seconden van de Fransman Baptiste Savaete (2e) en de Italiaan Patrick Rocek (3e).   

 

Luikenaar Gaston Mercier won de D-finale van de open skiff en eindigde de regatta als negentiende. Tim Brys, de Belgische skiffer die gekwalificeerd is voor de Olympische Spelen in Parijs, trok zich terug uit de kwartfinale van zaterdag vanwege een verkoudheid.