Ga naar de inhoud

BEKIJK: Clement en Rangers blijven met lege handen achter na verloren bekerfinale tegen rivaal Celtic

 za 25 mei 2024 18:41
Pas in de 90e minuut viel de beslissing.

Na de Schotse titel hebben Philippe Clement en de Rangers nu ook de Schotse beker aan rivaal Celtic moeten laten. Een doelpunt in de 90e minuut deed hen de das om in de stadsderby: 1-0.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Philippe Clement had, ondanks een knappe remonte, al naast de Schotse titel gegrepen en aasde dan ook op revanche in de bekerfinale.

 

De Belgische coach zorgde met Nicolas Raskin en Cyriel Dessers voor een Belgische toets in zijn basisopstelling, maar dat hielp Rangers niet. 

 

De kampioen en de vicekampioen speelden op het scherp van de snee. Rangers mocht op het uur juichen, maar de VAR keurde het doelpunt van Adballah Sima af voor een duw op de doelman.

 

 De twee rivalen leken zo af te stevenen op verlengingen, maar in de 90e minuut trapte Adam Idah Celtic alsnog naar het delirium na een foutje van doelman Jack Butland. Rangers stond erbij en keek ernaar.   

 

Het is voor Celtic zijn 2e beker in evenveel jaar en de 42e in de clubgeschiedenis. Rangers blijft steken op 34 bekertriomfen en met een zuur gevoel na alweer een nederlaag tegen de aartsrivaal.

Naast de gemiste titel, ook geen beker voor Clement.
Gerelateerd: