Ga naar de inhoud

Topgolfer Scottie Scheffler is weer vrij na arrestatie tijdens PGA Championship: "Chaotische situatie"

 vr 17 mei 2024 15:21
Scottie Scheffler
Scottie Scheffler is de nummer 1 van de wereld.

Nummer 1 van de wereld Scottie Sheffler heeft er al een stevige dag opzitten. Op weg naar ronde 2 van het PGA Championship, de tweede major van het golfseizoen, werd hij gearresteerd. Inmiddels is de Amerikaan vrijgelaten.

Scottie Sheffler is momenteel aan de slag op het PGA Championship in de Verenigde Staten. Daar overleed een voetganger na een aanrijding met een busje.

 

Scheffler had er niets mee te maken, maar in het vastgelopen verkeer voor de Valhalla Golf Club zou hij een bevel van de politie genegeerd hebben om te stoppen.

 

De nummer 1 van de wereld werd aangehouden en meegenomen naar het politiekantoor, waar hij na enkele uren werd vrijgelaten.

 

Met enige vertraging probeert Scheffler nu aan de tweede ronde te beginnen. De Amerikaanse topper staat op de 12e plaats na de eerste dag.

 

Vorig jaar eindigde Scheffler op een gedeelde tweede plaats. In april won hij voor de tweede keer de Masters.

Statement van Scheffler: "Chaotische situatie"

Scheffler sprak in een statement voor zijn 2e ronde van "een groot misverstand": "De situatie was heel chaotisch, logisch gezien het tragische ongeluk net ervoor."
 

"Er was een groot misverstand in wat ik dacht dat ik gevraagd was te doen. Ik had nooit de intentie om welke instructie dan ook niet op te volgen. Ik hoop dat ik dit opzij kan zetten en me kan focussen op golf."

Het dodelijke ongeluk raakte Scheffler: "Iedereen betrokken bij het toernooi leeft mee met de familie van de man die vanochtend overleed. Dit zet alles weer in perspectief."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Beelden van de arrestatie:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.