Ga naar de inhoud

Golfster Manon De Roey wordt knap 9e op Ladies European Tour in Zuid-Korea

 zo 12 mei 2024 12:44
Manon De Roey
Manon De Roey (archieffoto)

Manon de Roey heeft de Aramco Team Series Korea (Ladies European Tour/500.000 dollar) zondag in Seoel op de 9e plaats beëindigd. Met een derde ronde in 73 slagen, één over par, bracht de 32-jarige Antwerpse haar eindtotaal op 217, ook één over par.

Na een eerste ronde in 71 slagen was Manon De Roey, twee weken geleden winnaar van de Zuid-Afrikaanse Open, vrijdag nog vijfde.

 

Voor haar tweede ronde had ze ook al 73 slagen nodig. In de derde ronde scoorde ze 3 birdies, wat net niet volstond om 4 bogeys uit te wissen.

 

De 28-jarige Zuid-Koreaanse Kim Hyo-joo stak met 206 slagen, 10 onder par, de zege op zak. De Engelse Xharley Hull werd op 3 slagen tweede. De Zuid-Afrikaanse Casandra Alexander en de Colombiaanse Mariajo Uribe deelden op 5 slagen de 3e plaats.

 

Kim, in 2014 winnaar van het Evian Championship, boekte haar 23e profzege, de 2e op de European Tour. Op de LPGA Tour was ze al 6 keer succesvol.

 

Voor Manon De Roey is het de 6e plaats in de top 10 dit seizoen. De nummer 1 van ons land is ook al zeker van deelname aan het Women's British Open en zal op de Olympische Spelen in Parijs ons land vertegenwoordigen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.