Ga naar de inhoud

Winnaar van Wielermanager wipt op slotspeeldag alsnog naar glorie: "Mijn gsm ontplofte van de berichten"

 wo 24 april 2024 07:05

Hij kwam, dacht diep na en bleek de beste tacticus uit 93.000 ploegen. Bjorn De Vriese mag zich dit seizoen de beste Sporza Wielermanager in het voorjaar noemen. Een prestatie die zorgde voor een ontplofte telefoon, een gloednieuwe fiets én vooral: eeuwige roem. "Al hoop ik dat Yves Lampaert me kan vergeven", deelt de trotse winnaar. 

"Het is onwezenlijk", vertelt Bjorn De Vriese over zijn triomf in de Wielermanager. "Ik zat al sinds de Ronde in de top 10, maar pas in Luik wipte ik naar de zege."

 

Een deugddoende overwinning voor een trouwe speler, die zijn masterplan wereldkundig maakt.

 

"Ik ben begonnen met de Grote Drie: Van der Poel, Van Aert en Pogacar. Daarnaast gaan ook heel wat sprinters met punten lopen, dus moest ik Philipsen, Merlier, Thijssen én Meeus hebben. Dan had ik nog ruimte voor jongens als Pedersen en Wellens."


"Dit jaar heb ik wel de strategie toegepast van "Kill Your Darlings". Dus geen Yves Lampaert en Tiesj Benoot bij de start, ondanks dat ik enorme fan ben. Uiteindelijk ben ik wel op mijn stappen teruggekeerd met die laatste. Maar het bleef meer kiezen op basis van het hoofd en niet met het hart."

 

Al heeft Bjorn er wel wat spijt van: "Ik hoop dat Lampaert me vergeeft. Sorry, Yves."

Het tactische plannetje van de winnaar:

 

  • Pogacar van bij begin in de ploeg om hem niet te hoeven transfereren
  • Al vroeg een teleurstellende Girmay eruit voor Van Gils
  • Voor Dwars door Vlaanderen Jorgenson in, De Lie out
  • Na de zware val loste Benoot ploeggenoot Van Aert af
  • Pidcock en Skjelmose als laatste troefkaart voor de Ardennenklassiekers, ten koste van Merlier en Meeus
De ploeg die na Luik de overwinning over de streep trok.

Ontplofte gsm, enorm trotse vriendin

Intussen is het goed doorgedrongen dat zijn ploeg dé nummer 1 is.

 

Dat was zondag wel wat anders. "Ik was zelf gaan fietsen in de streek rond Luik en was net bij de auto om de finish te zien. Twee uur later was ik thuis in Gent. Toen ik dan naar mijn gsm keek, was die gewoon ontploft."

 

Vrienden, collega's en zelfs concurrenten in de minicompetities feliciteerden Bjorn uitvoerig. "En zelfs mijn vriendin leefde verrassend genoeg heel hard mee met de wielermanager."

 

"Toen ze het nieuws hoorde, was ze door het dolle heen."

Na een weekje rust ben ik weer klaar om te knallen in de Giromanager. 

Bjorn

De euforie is groot, toch gaat het (werk)leven gewoon door.

 

Bjorn is mobiliteitsexpert bij een studiebureau. Daar pakt hij dagelijks gevaarlijke verkeerspunten aan. Ook de fietsveiligheid ligt hem nauw aan het hart.

 

"Maar dat zorgt er niet voor dat ik anders naar de koers - mét alle valpartijen met dienst - kijk", deelt hij. "Wel ben ik altijd verwonderd over de ruimtelijke ordening in Vlaanderen als ik de helikopterbeelden zie."

 

Iets wat hij binnenkort van dichtbij mag aanschouwen op zijn prijs: een gloednieuwe Ridley Fenix koersfiets. Al is daarmee zijn honger niet gestild.

 

"Na een weekje rust ben ik weer klaar om te knallen in de Giromanager. We horen elkaar erna wel", sluit hij af met een knipoog.

Gerelateerd: