Ga naar de inhoud

Emma Meesseman is alomtegenwoordig en claimt met Fenerbahçe haar 6e triomf in de EuroLeague

 zo 14 april 2024 19:40
Emma Meesseman was in de finale goed voor 22 punten, 6 assists en 5 rebounds.

In een Belgisch getinte finale in de EuroLeague bij de vrouwen heeft het Fenerbahçe van Emma Meesseman aan het langste eind getrokken. De Turkse club won met 106-73 van het Villeneuve d'Ascq van Belgian Cats-coach Rachid Meziane en -speelsters Bethy Mununga en Maxuella Lisowa-Mbaka.

In een zinderende eerste quarter hield Villeneuve d'Ascq - met invallers Lisowa-Mbaka en Mununga - nog gelijke tred met favoriet Fenerbahçe, maar op het einde van de eerste helft nam Emma Meesseman de match in handen.

 

De MVP van de Euroleague had zich in de beginfase beperkt tot enkele assists, maar begon daarna ook te scoren. Fenerbahçe sloeg een eerste echte kloof en dat was vooral te danken aan de 18 punten en 4 assists van Meesseman voor de rust.

 

Het kostte Fenerbahçe in het derde quarter veel moeite om de voorsprong van 13 punten vast te houden, maar in het slotquarter brak de veer bij de Franse club. Zo pakte Fenerbahçe voor het tweede jaar op een rij de EuroLeague.

 

Met zes toernooizeges in totaal evenaart Meesseman het record. Vorig jaar won ze al de EuroLeague met Fenerbahçe, voordien waren er 4 eindzeges met het Russische Jekaterinenburg (2016, 2018, 2019 en 2020). Met 6 eindzeges komt ze op gelijke hoogte met Diana Tarausi, Alba Torrens en Natalia Vieru. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meesseman eindigde met 22 punten, 6 assists en 5 rebounds. Ze miste slechts 3 schoten in de hele wedstrijd: 1 tweepunter, 1 driepunter en 1 vrije worp. Haar ploegmaate Napheesa Collier werd met 33 punten topschutter, Kayla McBride (17 punten, 7 rebounds en assists) werd uitgeroepen tot MVP van de Final 4.


Rachid Méziane, coach van Villeneuve d'Ascq en de Belgian Cats, had geen moeite om de zege van Fenerbahçe verdiend te noemen. "Zij waren gewoon de betere ploeg en speelden beter. Het is aan ons om hard te trainen en beter te worden."


Bethy Mununga speelde net geen 8 minuten, deelde daarin 1 assist uit en plukte 1 rebound. Maxuella Lisowa Mbaka speelde bijna 19 minuten en was goed voor 6 punten en 5 assists.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De viering van Fenerbahçe net na de match

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: