Ga naar de inhoud

David Gaudu schiet in Tour du Jura voor het eerst sinds Dauphiné 2022 nog eens raak, Vanhoucke 5e

 za 13 april 2024 14:50
Gaudu kon nauwelijks geloven dat hij eindelijk nog eens mocht vieren.

Voor het eerst in lange tijd is een koers nog eens in het mandje van David Gaudu beland. De Fransman toonde zich in de Tour du Jura, een Franse eendagskoers over 175 kilometer, de sterkste. Hij hield aan de streep 4 seconden over op een kwartet met daarin Harm Vanhoucke (5e).

Ereplaatsen verzamelde David Gaudu de afgelopen twee jaar genoeg, maar juichen aan de streep leek voor de Fransman al een eeuwigheid geleden. De laatste keer dateerde al van etappe 3 in de Dauphiné van 2022.

 

Vandaag kwam daar eindelijk verandering in. In de Tour du Jura Cycliste, een klimkoers met aankomst bergop, wist Gaudu een kleine bonus over te houden op een jagend viertal.

 

De Fransman sprong weg uit een groepje met Guillaume Martin en Jefferson Cepeda in de slotkilometer, nadat hij ook eerder op de Mont Poupet (de slotklim) al prikjes uitgedeeld had.

 

De tweede plek was na een late samensmelting voor Gaudu's landgenoot Jordan Jegat (TotalEnergies), Martin strandde net als vorig jaar op plek 3.

 

Harm Vanhoucke maakte ook deel uit van het achtervolgende kwartet, maar bolde in de sprint als laatste over de streep. Felix Gall ging voor zijn neus nog met de vierde plek lopen. Cepeda eindigde uiteindelijk pas 8e, op 10 seconden van Gaudu.

 

Voor Gaudu zal de overwinning ongetwijfeld een boost geven richting Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, die volgende week allebei op zijn programma staan.

 

"Ik heb me vandaag geen vragen gesteld. Om vertrouwen op te doen, moet je durven los te laten. Ik heb vandaag gewoon alles gegeven", vertelde hij achteraf.

Top 10
1. David Gaudu (Fra) 174 km in 4u15'28"
2. Jordan Jegat (Fra) op 4"
3. Guillaume Martin (Fra) z.t.
4. Felix Gall (Oos)  
5. Harm Vanhoucke  
6. Victor Langelloti (Mon) 10"
7. Clément Berthet (Fra)  
8. Jefferson Alveiro Cepeda (Ecu)  
9. Cristian Rodriguez Martin (Spa) 17"
10. Jose Manuel Diaz (Spa) 34"
40. Kenny Molly 4'15"
66. Thibaut Ponsaerts 14'34"
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.