Ga naar de inhoud

Supertalent Lenny Martinez klimt ook naar winst in Classic Grand Besançon Doubs

 vr 12 april 2024 16:41
Martinez was de sterkste op de steile slotklim.

Lenny Martinez (Groupama-FDJ) heeft vrijdag de vierde editie gewonnen van de Classic Grand Besançon Doubs. Het Franse toptalent van nog altijd maar 20 jaar oud was de sterkste op de pittige slotklim. Het is al zijn derde zege van het seizoen. Landgenoot Harm Vanhoucke (Lotto-Dstny) werd vierde.

De jonge Martinez kende een hectische week, nadat de Franse pers meldde dat het lichtgewicht volgend jaar voor een indrukwekkend bedrag naar Bahrain Victorious zou verhuizen. Toch liet de talentvolle Fransman zich in de Classic Grand Besançon Doubs niet uit zijn lood slaan.    

 

Na een heuvelachtige wedstrijd over 171 kilometer domineerde Martinez op de steile, vier kilometer lange slotbeklimming, waar hij kort na de voet al ging aanvallen. Op de top had Martinez vier seconden voorsprong op de Monegask Victor Langellotti, en elf seconden op zijn land- en ploeggenoot David Gaudu.

 

Lotto Dstny plaatste twee renners in de top tien: Harm Vanhoucke werd vierde op 20 seconden, Sylvain Moniquet negende op 31 seconden. Zaterdag rijdt het peloton in dezelfde regio opnieuw een eendagskoers van eerste categorie op de UCI-kalender: de Ronde van de Jura.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.