Ga naar de inhoud

Aleksej Loetsenko pakt eindwinst in de Abruzzen, slotrit is prooi voor Pavel Sivakov

 vr 12 april 2024 15:49

De Kazak Aleksej Loetsenko (Astana Qazaqstan Team) en de Russische Fransman Pavel Sivakov (UAE Team Emirates) hebben vrijdag de buit verdeeld in de slotrit van de Ronde van de Abruzzen. Sivakov won de rit, Loetsenko het klassement.

Kazaks kampioen Loetsenko had donderdag de macht veroverd in de koninginnenetappe van de Ronde van de Abruzzen, met aankomst bovenop Prati di Tivo.

 

In de heuvelachtige slotrit richting L'Aquila, de hoofdstad van de Abruzzen, wilde UAE Team Emirates de leider nog doen wankelen, maar dat lukte niet: Loetsenko ging zelf mee in de aanval, samen met Sivakov en de Nieuw-Zeelander George Bennett.

 

De drie trokken samen naar de finish, waar Loetsenko niet mee sprintte. Sivakov won met duidelijke voorsprong, voor Bennett en de Kazak.

 

In het eindklassement heeft Loetsenko 31 seconden voorsprong op het nummer twee, Sivakov. Bennett is derde op 34 seconden, de Brit Adam Yates vierde op 1'02".

 

De vierdaagse Ronde van de Abruzzen verving op de wielerkalender de ter ziele gegane Ronde van Sicilië.

Uitslag rit 4:

1. Pavel Sivakov (Fra) 173km in 4u13'13"

2. George Bennett (Nze) op 1"

3. Aleksej Loetsenko (Kaz)

4. Diego Ulissi (Ita) op 39"

5. Yannis Voisard (Zwi)

 

Eindklassement:

1. Aleksej Loetsenko (Kaz) in 16u13'20"

2. Pavel Sivakov (Fra) op 31"

3. George Bennett (Nze) op 34"

4. Adam Yates (GBr) op 1'02"

5. Yannis Voisard (Zwi) op 1'20"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.