Vincent Kompany moet een wedstrijd brommen en 11.700 euro ophoesten na kritiek op wedstrijdleiding

 do 11 april 2024 13:49

De Engelse voetbalbond (FA) heeft Vincent Kompany een schorsing van een speeldag opgelegd voor zijn misdragingen in de competitiewedstrijd tegen Chelsea. De coach van Burnley kreeg ook nog een speeldag schorsing met uitstel en een boete van zo'n 11.700 euro.

De schorsingsdag gaat meteen in, waardoor Vincent Kompany komende zaterdag niet langs de lijn mag staan in de thuiswedstrijd in de Premier League tegen Brighton. Die met uitstel sleept de trainer mee tot het einde van het kalenderjaar.

 

"Er wordt beweerd dat het taalgebruik en/of gedrag van de manager rond de 40e minuut ongepast en/of beledigend was tegenover een wedstrijdofficial en/of zijn integriteit in twijfel trok", aldus een verklaring van de FA na het incident.

 

De T1 van Burnley gaf na afloop van de partij zijn ongepast taalgebruik toe. Hij excuseerde zich ook bij scheidsrechter Darren England voor zijn woordkeuze.

 

Kompany protesteerde hevig nadat zijn verdediger Lorenz Assignon in de 40e minuut met rood werd uitgesloten. Na de match bekritiseerde hij de arbitrage in de Premier League door te stellen dat "de refs dit seizoen gewoon niet goed genoeg zijn".

 

"Ik begrijp dat ze geen makkelijke taak hebben, maar ze moeten het beter doen", zo klonk het. Die uitspraken leveren hem nu ook een flinke geldboete op.

Gerelateerd: