Ga naar de inhoud

Wielerclub Wattage ziet dé oplossing voor Soudal-Quick Step: "Ruil Remco Evenepoel voor Wout van Aert"

 wo 10 april 2024 06:17
" "
Gisteren waren Ruben Van Gucht en zijn gasten te gast in Heist-op-en-Berg.

Weemoedig kijkt iedereen met een blauw hart naar de vroegere voorjaarsdominantie van Soudal-Quick Step. Ook dit seizoen was die verre van aanwezig. "Ik heb het daar moeilijk mee", deelt Tom Boonen in Wielerclub Wattage. Dus brainstormde het panel over een oplossing, niet veel later rolde een opvallende wissel uit de bus. Beluister of bekijk het in de nieuwste aflevering.

Tijd voor een rondje stellingen. 

 

"De ploeg van Patrick Lefevere moet proberen zijn plaats in het voorjaar weer te veroveren of moet gewoon blijven focussen op het team rond Remco Evenepoel", opent Ruben Van Gucht de debatten.

 

Waarop Jan Bakelants meteen: "Team rond Remco, hè."

 

"Ik vond dat heel moeilijk", is voormalig Quick-Stepper Tom Boonen eerlijk. "Ja, ik heb het daar wat moeilijk mee."

 

"Ik vind dat je je DNA niet kan verloochenen. Ik vind dat je het niet kunt maken tegenover iedereen die hier in de zaal zit, tegenover ons, om geen klassieke ploeg meer op papier te zetten."

Als ze terug naar het Vlaamse voorjaar willen, denk ik dat ze een werkbare oplossing met Remco moeten zoeken en ze hem moeten vrijlaten.

Jan Bakelants

Terug naar de tekentafel dan maar. Hoe maakt Lefevere van zijn ploeg weer een dominante kracht in het voorjaar?

 

"Als ze terug naar het Vlaamse voorjaar willen, denk ik dat ze een werkbare oplossing met Remco moeten zoeken en ze hem moeten vrijlaten. Contractvrij", benadrukt Bakelants.

 

"Dat hij kan gaan naar waar hij ook beter zijn dromen kan nastreven. Dan moeten ze met dat geld dat vrijkomt, iemand gaan halen die in het voorjaar weer kan scoren. Dat is de enige werkbare oplossing."

 

"Amai, dat is wel heel extreem", kijkt Van Gucht met grote ogen. "Want die sponsors hadden zich ook gelinkt aan het project Remco."


Waarop Bakelants gevat antwoordt: "Daarom dat ik ook zeg dat ze vol moeten inzetten op Remco, maar als ze terug naar hun Vlaamse DNA willen, dan moeten ze zoeken naar een oplossing die voor iedereen werkbaar is."

 

Als een kopman vertrekt, moet er wel een andere komen. "Maar wie kunnen ze gaan halen?", denkt Dirk De Wolf luidop. "Ze moeten iemand hebben die de toppers kan kloppen. Kunnen ze een Wout van Aert halen? Of Mathieu van der Poel?"

 

"Ze kunnen een deal proberen te sluiten. Ze kunnen Remco wisselen voor Wout", besluit Bakelants met de glimlach.

 

IJdele hoop, of zou het zomaar de oplossing kunnen zijn?

Bekijk Wielerclub Wattage op VRT MAX

Kijk naar Wielerclub Wattage in Heist op den Berg
Ruben van Gucht en Wielerclub Wattage nemen afscheid van de kasseien in Heist-op-den-Berg. Tom Boonen, Mark Uytterhoeven, Dirk De Wolf en Jan Bakelants, zorgen weer voor nieuwe inzichten (het is het Vlaamse DNA of het is Remco, Mathieu moet gaan voor vijf monumenten en Teuns is dé man voor de wielermanager) en straffe verhalen (de auto van Dirk liegt niet, Mark was nudist aan de Ventoux, Jan kocht z'n eigen gele trui en Tom zag hoe Tankink werd uitgelachen door Specialized).
woensdag 10/0469 min