Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

SD Worx-Protime laat Brugge-De Panne schieten door blessuregolf: "Hebben geen volwaardig team"

 ma 18 maart 2024 13:54

SD Worx-Protime, de ploeg van wereldkampioene Lotte Kopecky, meldt zich af voor de zevende editie van de Classic Brugge-De Panne, een wedstrijd uit de Women's WorldTour die donderdag (21 maart) op het programma staat. De topploeg mist te veel rensters. 

De Nederlandse wielerploeg SD Worx-Protime heeft te kampen met een aantal rensters die out zijn door blessures, terwijl anderen op trainingskamp zijn.

 

"Hierdoor is het niet mogelijk om een volwaardig team richting De Panne te sturen", klinkt het. Kopecky stond sowieso slechts op de reservelijst.

 

"Het is doodzonde dat we deze klassieker moeten overslaan", geeft sportief manager Danny Stam aan.

 

"Vooral door de valpartij in Nokere Koerse woensdag hebben sommige rensters nu nog last van blessures. Met enkele dagen extra rust kunnen zij weer volledig herstellen richting de grote klassieke afspraken die de komende weken op het programma staan."

 

De Nederlandse Lorena Wiebes was in Nokere een van de slachtoffers van de val. Zij kampt met een pijnlijke schouder. "Normaal zou zij ons speerpunt in de Classic De Panne-Brugge zijn geweest", aldus Stam.

 

"Wij hopen zondag in Gent-Wevelgem weer op volle sterkte van start te kunnen gaan en daar opnieuw mee te doen voor de overwinning."