Ga naar de inhoud

Is Novak Djokovic stilaan uitgespeeld? "Neen, hij wint nog 4 à 5 grandslamfinales"

 do 14 maart 2024 16:12
Novak Djokovic
Op het toptoernooi van Indian Wells verloor Novak Djokovic al in de 3e ronde.

2024 is voorlopig het jaar niet van Novak Djokovic (36). De nummer 1 in tennisland kon nog geen enkel toernooi winnen. Een teken aan de wand? Luister hier naar de jongste aflevering van onze podcast Sporza Daily.

"Jong en agressief geweld"

Na een geweldig seizoen vorig jaar vindt Novak Djokovic voorlopig zijn draai niet. Op de United Cup in Australië ging hij eruit in de kwartfinales, op de Australian Open strandde hij in de halve finales tegen de latere winnaar Jannik Sinner en deze week verloor hij al snel op de terreinen van Indian Wells (VS) van een lucky loser.

 

"2024 is erg moeilijk begonnen voor hem. En niets dat er op wees. Neen, dit hadden we niet zien aankomen", geeft onze commentator Dirk Gerlo toe in Sporza Daily.

 

"Wat me opvalt, is dat Djokovic het moeilijk heeft tegen jonge kerels. Zij hebben duidelijk geen angst om tegen de nummer 1 van de wereld te tennissen. Of daar nu Djokovic staat of iemand anders, het heeft geen belang voor hen."

 

"Ze spelen erg agressief en laten Djokovic enorm afzien", pikt tenniscoach Carl Maes in. "Zo hard heeft hij nog nauwelijks afgezien. Zijn jonge tegenstanders spelen een ander type tennis dan Federer, Nadal of Murray."

 

(lees voort onder de foto)

Jannik Sinner
De jonge Italiaan Jannik Sinner diende Novak Djokovic een klap toe op de Australian Open.

"Dit is absoluut niet het begin van het einde"

"Djokovic speelt minder dominant, maar hij zal ze wel onder controle krijgen", denkt Carl Maes. "Toch nog een jaartje of vijf."

 

De voormalige coach van Kim Clijsters gelooft dus nog in Novak Djokovic. "Zijn focus situeert zich meer op grandslamniveau en de Olympische Spelen", denkt hij. 

 

"Nu gaat hij meer wedstrijden moeten spelen om zijn ritme weer te vinden, om de lijnen weer op te zoeken", gaat Maes voort, "maar dit is absoluut niet het begin van het einde voor Djokovic."

 

"Je ziet dat bij onze eigen spelers Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens, die op wat latere leeftijd nog één à twee goede wedstrijden kunnen spelen, maar in die derde wedstrijd loopt het mis. Ik denk dat Djokovic daar nog ver van af is."

 

"We gaan hem alleszins nog vaak in finales zien. En hij gaat er nog winnen ook. Ik zie Djokovic nog 4 à 5 grandslamtoernooien winnen."

Gerelateerd: