Ga naar de inhoud

Alles of niets in Rome: Nafi Thiam mikt op het EK in juni om olympische kwalificatie nog af te dwingen

 di 27 februari 2024 15:36
Nafi Thiam
Schrijft Nafi Thiam komende zomer geschiedenis met een derde olympische titel?

Beter laat dan nooit. Nafi Thiam wil op het EK atletiek in juni - slechts een tweetal maanden voor de Spelen - haar olympische kwalificatie afdwingen, zo heeft haar management laten weten. Voor dat EK in Rome heeft ze een wildcard gekregen als titelverdedigster.

Op de Olympische Spelen hebben titelverdedigers geen gegarandeerd startrecht, en zo komt het dat Nafi Thiam zich nog altijd moet plaatsen voor Parijs. In 2023 werkte ze namelijk geen enkele zevenkamp af.

 

De verwachting was dat de tweevoudige olympische kampioene haar kwalificatie zou proberen af te dwingen op de Zuid-Afrikaanse kampioenschappen in april of bij de Hypomeeting in Götzis in mei, maar ze wacht dus tot in juni.   

 

Voor het EK in Rome, van 7 tot 12 juni, hoeft Thiam zich alvast niet te kwalificeren. Ze heeft als titelverdedigster een wildcard en kan er voor de derde keer Europees kampioene worden.

 

"Ze kijkt er alvast naar uit om weer deel te nemen op het hoogste niveau en zich zo proberen te kwalificeren voor Parijs", klinkt het bij haar management.

6.450 punten scoren en Thiam gaat naar Parijs

Dat ze relatief kort voor de Spelen nog aan het EK deelneemt, is toch een kleine verrassing, ook omdat er in Rome weinig mag mislopen. De olympische kwalificatieperiode eindigt namelijk eind juni.   

 

Met 6.450 punten plaatst de titelverdedigster zich voor Parijs 2024. Normaal gezien is dat een eitje voor Thiam, die twee jaar geleden het WK won met 6.947 punten.

 

En als ze de olympische limiet niet haalt op het EK, kan de ranking nog een vangnet vormen voor de nummer 1 van Rio en Tokio.


Het management van Thiam laat nog weten dat ze tot aan het EK in Zuid-Afrika blijft trainen en dat ze na Rome nog enkele wedstrijden in individuele disciplines zal afwerken om zich klaar te stomen voor Parijs.


Het WK indooratletiek in Glasgow later deze week staat niet op Thiams programma.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: