BEKIJK: Christian Benteke opent MLS-seizoen met hattrick, Hugo Cuypers debuteert

zo 25 februari 2024 10:28
Benteke viert zijn hattrick à la LeBron James.

Zaterdagavond kwamen drie Belgen in actie op de openingsspeeldag van de Noord-Amerikaanse Major League Soccer (MLS). Vooral Christian Benteke maakte indruk. De aanvaller scoorde alle drie de doelpunten in de 3-1-overwinning van DC United tegen New England Revolution.

45-voudige Rode Duivel Benteke trof twee maal raak met het hoofd en een keer met een schuiver aan de tweede paal. Voor de bezoekers scoorde Carles Gil tussendoor met een heerlijke krul.

New England Revolution speelde een groot deel van de wedstrijd met een man minder na rood voor Giacomo Vrioni in de 25e minuut.

Hugo Cuypers vierde zaterdag zijn debuut voor Chicago Fire in de uitwedstrijd bij Philadelphia Union. Het werd 2-2. Cuypers had geen voet in de goals en werd twee minuten voor tijd naar de kant gehaald.

De spits maakte eerder deze maand voor om en bij de twaalf miljoen euro de overstap van AA Gent.

Brecht Dejaegere was basisspeler bij Charlotte dat het seizoen opende met een 1-0-overwinning tegen New York City. De middenvelder werd na 78 minuten naar de kant gehaald.

Het seizoen van Dante Vanzeir met de New York Red Bulls start zondag (om 23 uur Belgische tijd) pas. Vanzeir en co trekken naar Nashville.