Ga naar de inhoud

Vingegaard maakt meteen stevig statement in O Gran Camiño, Uijtdebroeks 4e

 vr 23 februari 2024 17:43
Jonas Vingegaard kwam solo aan.

Tourwinnaar Jonas Vingegaard is als een komeet uit de winter gekomen. Al in de 2e etappe van O Gran Camiño sloeg de Deense kopman van Visma-Lease a Bike genadeloos toe met zijn eerste overwinning van het seizoen. Ploegmaat Cian Uijtdebroeks viel net naast het podium.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een week voor Tirreno-Adriatico test Jonas Vingegaard net als vorig jaar zijn benen al eens in O Gran Camiño. En met de vorm van de tweevoudige Tourwinnaar zit het opnieuw snor.

 

Was de geneutraliseerde tijdrit nog een kans om wat los te rijden, dan gaf Vingegaard er in de eerste bergrit al een lap op. Als de Deen zijn regenjasje uitspeelde, wist iedereen hoe laat het was.

 

Na knap voorbereidend werk van Wilco Kelderman ging de kopman van Visma-Lease a Bike er op 4 km van de top van de slotklim vandoor. Alleen Egan Bernal (Ineos Grenadiers) en Jefferson Cepeda (EF Education-EasyPost) konden de Deen volgen.

 

Net voor de top kon Vingegaard zijn laatste belagers dan toch afschudden om solo aan te komen in Chantada. Bernal won het sprintje om de 2e plek van Cepeda.

 

Cian Uijtdebroeks kon de versnelling van kopman Vingegaard niet beantwoorden, maar kwam wel als eerste over de streep in het groepje met onder anderen Lenny Martinez en Ruben Guerreiro. Goed voor de 4e plek en de jongerentrui voor de Belg van Visma-Lease a Bike.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vingegaard: "Blij dat ik team kan terugbetalen voor hun werk"

Net als vorig jaar stond er geen maat op Vingegaard. "Dit is een mooie overwinning. Het team heeft goed werk geleverd, dus ik ben blij dat ik heb kan terugbetalen met de zege. Dit verdienden ze."

 

"Het was een goede dag en een koude dag, maar we zijn blij. Dit is mijn 4e ritzege hier in 2 jaar. Ik kijk al uit naar de komende dagen."

Uitslag rit 2
1. Jonas Vingegaard (Den) 151,2 km in 3u50'04"
2. Egan Bernal (Col) op 23"
3. Jefferson Cepeda (Ecu) 24"
4. Cian Uijtdebroeks 39"
5. Lenny Martinez (Fra) 40"
Klassement
1. Jonas Vingegaard (Den) 3u49'53"
2. Egan Bernal (Col) 20"
3. Jefferson Cepeda (Ecu) 30"
4. Cian Uijtdebroeks 50"
5. Lenny Martinez (Fra) 50"
Gerelateerd: