Ga naar de inhoud

BEKIJK: Hier is de Ferrari voor het nieuwe Formule 1-seizoen

 di 13 februari 2024 12:05
Ferrari
De SF-24.

Met een ultrakorte video heeft Ferrari zijn auto voor het nieuwe Formule 1-seizoen voorgesteld. Met de SF-24 willen Charles Leclerc en Carlos Sainz het Red Bull (enigszins) moeilijk maken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ferrari heeft zijn nieuwe Formule 1-auto SF-24 gedoopt. Met de auto hopen de Italianen Red Bull het vuur aan de schenen te kunnen leggen.

 

Vorig seizoen beschikte Ferrari over misschien wel de snelste auto. Het team reed vooral toptijden over 1 ronde in de kwalificaties. In de grand prixs had Ferrari het moeilijker, de fiere renstal kon enkel de GP van Singapore winnen.

 

Met de SF-24 mikt Ferrari hoger. Vanmiddag heeft het team de nieuwe Formule 1-auto gepresenteerd.

 

Voor zijn 70e Formule 1-auto blijft rood de hoofdkleur van de Ferrari, met deze keer gele en witte lijnen als detail.

 

(lees voort onder de foto's)

Ferrari
Ferrari
Ferrari
Ferrari

Ik houd van de look met de witte en gele details, maar wat me echt interesseert, is hoe de auto op het circuit ligt. Dat is wat telt.

Charles Leclerc

"We moeten effectiever racen om resultaten te boeken. Met deze auto willen we de lijn doortrekken van eind vorig seizoen, toen we mee voorin reden", vertelt teambaas Frédéric Vasseur. 

 

Charles Leclerc staat te popelen om te racen met de SF-24. "Ik houd van de look met de witte en gele details, maar wat me echt interesseert, is hoe de auto op het circuit ligt. Dat is wat telt", zegt de eerste rijder.

 

"Ik ga ervan uit dat we een stap gezet hebben. Dat gevoel kreeg ik alvast in de simulator."

 

Voor Carlos Sainz wordt het zijn laatste Ferrari. Volgend jaar moet hij plaatsmaken voor Lewis Hamilton.

 

"Ik kan niet wachten om ermee te rijden", stelt de Spanjaard. "Het doel is om constanter te kunnen racen."

Het Formule 1-seizoen begint op 2 maart met de Grote Prijs van Bahrein.

 

Morgen stellen Mercedes en McLaren hun nieuwe auto voor, donderdag is het de beurt aan titelverdediger Red Bull.

Carlos Sainz en Charles Leclerc
Carlos Sainz en Charles Leclerc zijn ook dit jaar de Ferrari-rijders. Volgend jaar neemt Lewis Hamilton het zitje van Sainz in.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.