Ga naar de inhoud

Loena Hendrickx valt in de prijzen op schaatsgala met trofee voor mooiste outfit

 zo 11 februari 2024 17:55
Loena Hendrickx draagt de outfit bij haar vrije kür.

Loena Hendrickx is in de prijzen gevallen op het ISU-gala. De Europese kampioene werd onderscheiden voor de outfit die ze bij haar vrije kür draagt. 

Loena Hendrickx kreeg de trofee voor de beste outfit op het gala van de Internationale Schaatsfederatie in Zürich. Ze kwam zelf nog een keer op het ijs om haar outfit én elegantie te tonen.

 

Hendrickx heeft het zwarte pakje met haar broer en coach Jorik, en choreograaf Adam Solya ontworpen. "Ik ben gek op die glittertjes. Al maken die steentjes het pakje soms wat zwaar", zei de Europese kampioene bij de uitreiking.

 

Ze droeg het ook vorige maand bij de Europese titelstrijd in Kaunas. Toen liet ze zich minder positief uit over het kostuum. "We  veranderen er steeds wat aan."

 

Het gala was onderdeel  van een serie shows van Art on Ice, waarin Hendrickx een vooraanstaande rol speelt. Tot 17 februari geeft ze een aantal shows in drie verschillende steden in Zwitserland.

De Fransman Benoit Richaud werd uitgeroepen tot de beste choreograaf. Richaud maakt de choreografie voor onder meer de Belgische kampioene Nina Pinzarrone, die was genomineerd in de categorie beste nieuweling. Die prijs ging echter naar de 18-jarige Japanse Hana Yoshida, nummer drie van de Grand Prix-finale.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk het gala in Zürich met Loena Hendrickx (vanaf 2u31'40")