Ga naar de inhoud

Wout van Aert licht seizoensstart toe: "In de Algarve wil ik laatste stap zetten richting topvorm"

 vr 9 februari 2024 11:03
Wout van Aert koerst zondag, maandag en van woensdag tot en met zondag.

De Clasica Almeria, de Clasica Jaen en de Ronde van de Algarve zijn de komende dagen en week de eerste competitiedagen van Wout van Aert. Zondag cijfert Van Aert zich weg voor Olav Kooij, maandag wil hij "zijn mannetje staan" op het Spaanse gravel en in Portugal zijn er geen klassementsambities. 

Na zijn stage op Mallorca schuift Wout van Aert door naar het Spaanse vasteland voor zijn eerste competitiekilometers van 2024.

 

Visma-Lease a Bike gaat zondag in de Clasica Almeria voor een sprint, maar Van Aert geeft zelf aan dat Olav Kooij de aas wordt.

 

"Het is een ideaal moment om nog eens met Olav samen te koersen. Dat gaan we later in dit jaar in de Giro d’Italia natuurlijk ook nog doen."

 

"Persoonlijk zie ik de komende wedstrijden vooral als voorbereiding op mijn eerste grote doelen van het jaar. Ik heb natuurlijk al enkele crossen in de benen, waaraan ik een goed gevoel overhield."

 

"Nu hoop ik dat gevoel ook op de weg vast te houden. Dat zal overigens niet direct afhankelijk zijn van resultaten in Spanje en in de Algarve."

Dit blok van Spaanse en Portugese koersen is voor mij een belangrijke opmaat richting het openingsweekend.

Wout van Aert

Maandag volgt een tweede Spaanse tapasplank met de Clasica Jaen, een jonge gravelkoers.

 

"In Jaen is het parcours een stuk zwaarder”, vervolgt Van Aert. “Het is een koers met gravelstroken en daardoor een wedstrijd waar ik erg naar uitkijk. Ik wil in Jaen zeker mijn mannetje staan in de finale.”

 

Volgende week is Van Aert dan aan de slag in de Ronde van de Algarve (14 tot 18 februari).

 

"Dit blok van Spaanse en Portugese koersen is voor mij een belangrijke opmaat richting het openingsweekend”, stelt Van Aert. “Ik hoop er de laatste stap te zetten richting topvorm."

 

"Op Portugees grondgebied zal ik mijn dagen uitkiezen. Er zijn een aantal mooie etappes en een tijdrit. Ambities voor het algemeen klassement heb ik niet. Ik hoop vooral met goede benen en fijne ervaringen huiswaarts te keren.”

Gerelateerd: