Titelverdediger Qatar wipt Iran en speelt weer de finale van de Asian Cup

wo 7 februari 2024 18:25
Qatar viert feest.

Qatar gaat voor een bisnummer op de Asian Cup. Het gastland rekende in een spectaculaire halve finale af met Iran (2-3) en bekampt zaterdag Jordanië in de finale.

Het thuispubliek in Doha heeft waar voor zijn geld gekregen in de halve finale tegen Iran.

De uitdager kwam al na enkele minuten op voorsprong en de 2-0 hing in de lucht, maar na het openingskwartier stond het toch 1-1.

Net voor de rust zat Qatar op rozen dankzij de fraaie 1-2 van Akram Afif (ex-Eupen), maar een Iraanse penalty kort na de thee bracht de match weer helemaal in evenwicht.

Qatar trok het laken in de 82e minuut naar zich toe dankzij Almoez Ali, maar de titelverdediger moest wel nog een kwartier overleven in de extra tijd.

Iran trof met z'n tienen nog de paal, maar Qatar mag na de eindzege in 2019 voor een nieuwe triomf spelen. Tegenstander is stuntploeg Jordanië.