Ga naar de inhoud

Teleurgestelde Laura Verdonschot: "Ik had graag eens een BK gewonnen mét Sanne Cant, maar zij was sterker"

 za 13 januari 2024 16:54
Laura Verdonschot verbijt de ontgoocheling op het BK-podium.
Laura Verdonschot verbijt de ontgoocheling op het BK-podium.

Laura Verdonschot had haar zinnen gezet op de Belgische titel, maar moest ook nu weer haar meerderde erkennen in Sanne Cant. Na afloop verbeet Verdonschot de ontgoocheling, maar ze toonde zich ook groot in de nederlaag. "Sanne was beter", zuchtte ze.

Door een foutje van Sanne Cant werd de finale van het BK plots nog spannend. Laura Verdonschot profiteerde ervan om weer de aansluiting te maken, maar moest aan de streep toch het hoofd buigen voor een ijzersterke Cant.

 

"De teleurstelling overheerst, ik denk dat dat normaal is", sprak Verdonschot na de wedstrijd. "In de koers was het duidelijk dat Sanne beter was. Zelf had ik niet de benen van de voorbije weken, al was het ook geen makkelijke rondje. Misschien was het ook door de aard van het rondje."

 

De val van Cant deed de hoop bij Verdonschot wel oplaaien. "Ik had het gevoel dat ik weer in de koers kwam en dat ik niet moest onderdoen. Ik zette ook druk, maar Sanne kwam telkens terug. Ik weet dat het gevaarlijk is om met haar naar de streep te gaan en dat is ook gebleken."

Er wordt vaak met Sanne gelachen, maar haar palmares mag gezien worden.

Laura Verdonschot

"Sanne heeft me al een paar keer op die manier geklopt. Ik wéét dat ze sneller is dan ik. Dat is frustrerend, maar verloren is verloren", toonde Verdonschot zich een sportieve verliezer. "Vandaag was Sanne gewoon beter dan ik."

 

Verdonschot gooide ook nog een bloemetje naar de 15-voudige Belgische kampioene. "Er wordt vaak met Sanne gelachen, maar haar palmares mag gezien worden. Het is een kleine troost voor mij dat zij wel een drievoudige wereldkampioene is."

 

Kijkt Verdonschot al uit naar een BK zonder Cant volgend jaar? "Sanne zei ook dat het volgend jaar voor mij is, maar daar ben ik vet mee. Dan zullen ze zeggen dat het een BK was zonder haar. Ik had graag eens een BK gewonnen mét haar, maar dat is helaas niet gelukt. Dat is jammer voor mij."

Gerelateerd: