Ga naar de inhoud

Novak Djokovic verliest zowaar op Australische bodem na 43 zeges op een rij

 wo 3 januari 2024 13:31
Novak Djokovic.

Novak Djokovic (36) en Australië, het is een geslaagd huwelijk (op die ene corona-affaire na). Djokovic had er sinds 15 januari 2019 niet meer verloren, maar vandaag moest hij toch het hoofd buigen voor Alex de Minaur op de United Cup. 

Over ruim 10 dagen - op 14 januari - gaat in Melbourne met de Australian Open het eerste grandslamtoernooi van het seizoen van start. 

 

Novak Djokovic is als tienvoudig winnaar uiteraard de topfavoriet, maar de Serviër ondervindt in de laatste rechte lijn last aan zijn rechterpols.

 

De nummer één van de wereld neemt deel aan de United Cup, een voorbereidingstoernooi voor gemengde landenteams.

 

Djokovic had al afgezegd voor een duel in de groepsfase en tegen Alex De Minaur (ATP-12) verloor hij met twee keer 6-4 in de kwartfinales.

 

Voor Djokovic was het zijn eerste nederlaag in Australië sinds 15 januari 2019, meteen een eindpunt van zijn zegereeks van 43 matchen. 

 

"Ik haalde gewoon mijn niveau niet", reageerde de Serviër. "Het was een van die dagen waarop je je niet opperbest voelt."

 

"Ik denk dat mijn pols wel in orde geraakt. Het had een impact op mijn service en mijn forehand, maar ik denk dat ik nog genoeg tijd heb om fit te geraken voor de Australian Open."

Collega Nick Kyrgios weet wat de hinder veroorzaakt: spelers (m/v) moeten zich voortdurend aanpassen aan andere tennisballen. "We zien af. De instanties moeten hier iets aan doen"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.