Ga naar de inhoud

Jonge crossertjes "zwemmen" in Gullegem, organisatie wijzigt crossparcours door wateroverlast

 do 4 januari 2024 12:40
veldritparcours
Het parcours in Gullegem staat deels onder water.

Het parcours van de veldrit in Gullegem zal er zaterdag anders uitzien dan oorspronkelijk uitgetekend. "De lager gelegen stukken hebben we geschrapt", laten de organisatoren weten. Dat de wijziging nodig was, laten jonge crossertjes zien die het parcours verkennen. Jeugdtrainer Klaas Vantornout zag zijn pupillen eerder zwemmen dan fietsen.

Regen, regen en nog eens regen. Ook de bodem in Gullegem kan alle druppels niet meer slikken. Het parcours ligt aan de Heulebeek en staat gedeeltelijk onder water.

 

"We hebben onze duikerspakken aangetrokken en hebben de lager gelegen stukken van onze cross uit het voorziene parcours geschrapt", klinkt het bij de enthousiaste organisatie in West-Vlaanderen.

 

Ook jonge crossertjes onder leiding van Klaas Vantornout ondervonden dat sommige stroken omgetoverd waren tot een zwembad.


"We hertekenden een lus waardoor onze omloop 200 meter korter zal zijn, maar we zijn nu zeker dat het parcours niet meer onder water zal komen te liggen."

We proberen nu alsnog een topnaam aan de start te krijgen. Of dat gaat lukken is een andere vraag.

Kevin Defieuw

De organisatie kreeg nog slecht nieuws met de afmelding van Tom Pidcock, die ziek is. Pidcock schrapte ook de crossen van Koksijde (donderdag) en Zonhoven (zondag).

 

"Natuurlijk is dat jammer", reageert Kevin Defieuw van de organisatie. "We proberen nu alsnog een topnaam aan de start te krijgen. Of dat gaat lukken is een andere vraag."

 

Thibau Nys en Michael Vanthourenhout zijn momenteel de publiekstrekkers bij de mannen. Bij de vrouwen topt Ceylin Alvarado de affiche. 

Zo lag het parcours er gisteren bij: