Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8860
3
Carlos Alcaraz
7345
4
Daniil Medvedev
7195
5
Alexander Zverev
5435
62
Andrey Rublev
4740
71
Casper Ruud
4535
81
Stefanos Tsitsipas
3860
9
Hubert Hurkacz
3730
10
Grigor Dimitrov
3605

BEKIJK: Rafael Nadal haalt meteen zijn gekruiste backhand boven in opwarmertje

 zo 31 december 2023 11:25
Rafael Nadal
Rafael Nadal staat weer op het tennisterrein.

Voor het eerst in bijna een jaar heeft Rafael Nadal een officiële wedstrijd gespeeld. De 37-jarige tenniskampioen verloor een dubbelwedstrijd op het toernooi van Brisbane in Australië. Opsteker voor de Spanjaard: bij momenten liet hij zijn beste slagen zien.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Down-under is het tennisseizoen weer begonnen. Alle ogen zijn gericht op Rafael Nadal. De 22-voudige grandslamwinnaar begint er aan zijn laatste seizoen als proftennisser.

 

Vanochtend stond in Brisbane een dubbelwedstrijd op het programma. Nadal stond op het terrein met de voormalige prof Marc Lopez. In 2016 wonnen ze samen goud op de Olympische Spelen van Rio.

 

Een nieuwe triomf zat er niet in. Nadal en Lopez verloren met twee keer 6-4 van het Australische duo Purcell-Thompson.

 

(lees voort onder de foto)

 

Rafael Nadal en Marc Lopez
Rafael Nadal vormde een duo met Marc Lopez. In 2016 wonnen ze samen olympisch goud.

Mét gekruiste backhand

Een volgepakte Pat Rafter Arena zag wel dat Rafael Nadal klaar is voor zijn laatste kunstje. De 37-jarige Spanjaard leek geen last meer te hebben van zijn heup, die hem bijna een jaar van het terrein hield.


Bij momenten zagen de tennisliefhebbers Nadal uitpakken met een van zijn specialiteiten: de gekruiste en krachtige backhand.


Dinsdag mag hij die opnieuw bovenhalen. Dan speelt Nadal in het enkeltoernooi tegen Dominic Thiem, de Oostenrijker die hij twee keer klopte in de finale van Roland Garros (in 2018 en 2019).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De hoogtepunten is Nadals eerste match van het nieuwe seizoen

Gerelateerd: