Ga naar de inhoud

Turkse Supercup op het laatste nippertje afgelast door ruzie met Saudische organisatoren over volkslied

 vr 29 december 2023 20:37
Er waren al fans aanwezig in het stadion.

Geen Turkse Supercup vandaag. De wedstrijd tussen Galatasaray en Fenerbahçe - die in Riyad gespeeld zou worden - werd op het laatste moment afgelast na een conflict tussen de clubs en de lokale autoriteiten. De reden: de Saudische organisatoren weigerden voor de aftrap het Turkse volkslied af te spelen.

De Supercup tussen cultclubs Galatasaray en Fenerbahçe moest vanavond een Turks volksfeest worden.

 

Ter ere van het 100-jarige bestaan van het land wilden beide clubs met een T-shirt van de grondlegger van het moderne Turkije oplopen, en voor de aftrap ook het volkslied zingen.

 

Dit jaar zou de wedstrijd plaatsvinden in het Al-Awwal Park in Riyad, maar volgens verschillende Turkse media kwam het vlak voor de aftrap nog tot een conflict tussen de Saudische gastheren/organisatoren en de clubleiding van de twee Turkse clubs.

 

De reden: de Saudi's weigerden de T-shirts en het volkslied toe te laten in het stadion.

 

Galatasaray en Fenerbahçe zouden nog onderling beslist hebben dat het de T-shirts wel achterwege wilde laten, maar het volkslied bleef een must voor de clubs.

 

Toch hielden de Saudi's hun been stijf, waarop de ploegen na een discussie beslisten om niet naar het stadion - waar al supporters aanwezig waren - af te zakken. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.