Ga naar de inhoud

Sanne Cant ontroerd na zege na ruim 2 jaar wachten: "Dit doet heel veel deugd"

 vr 29 december 2023 14:55
Sanne Cant werd overmand door emoties na de finish.

Na 2 jaar en 2 maanden heeft Sanne Cant nog eens van de overwinning kunnen proeven in een gewone veldrit. De Belgische kampioene was dan ook dolblij. "Ik besef dat mijn grootste concurrentes niet aan de start stonden, maar ik heb toch maar mooi gewonnen", zei ze.

Op de Belgische kampioenschappen is Sanne Cant een zekerheid op succes, maar voor een overwinning in een gewone cross moesten we al terug naar Meulebeke in oktober 2021.

2 jaar en 2 maanden later is het nog eens prijs voor de 14-voudige Belgische kampioene. "Het was lang geleden dat ik een cross had gewonnen, dus dit doet dan ook heel veel deugd."

 

"Ik wilde graag winnen, maar ik was een van de weinigen die drie veldritten na elkaar reed. Ik stond dan ook met twijfels aan de start, want het was gisteren best laat na de cross in Diegem."

"Ik kon ook niet meer naar de masseur gaan, dus ik moest het doen met de benen die ik had. Door de regen was het ook van een snelle cross in een lastige cross veranderd. Maar ik heb mijn eigen ding kunnen doen."

 

Ik heb nu 14 Belgische titels op een rij, 15 zou nog mooier zijn. 

Sanne Cant

Cant barstte na de wedstrijd even in tranen uit. Had de lange droogte gewogen? "Het was voor iedereen best moeilijk sinds de jeugd is opgestaan", relativeerde Cant.

 

"Ook Alvarado en Brand hebben het moeilijk gehad. Ik was niet de enige in dat straatje."

 

"Ik ben heel blij dat het vandaag gelukt is. Ik besef dat mijn grootste concurrentes vandaag niet aan de start stonden, maar ik heb toch maar mooi gewonnen."

Het onderstreept nog eens haar favorietenrol voor het BK veldrijden in Meulebeke op 13 januari. "Ik sta elk jaar als favoriet aan de start, dat zal dit jaar niet anders zijn", aldus Cant.

"Mijn wereldtitels en Europese titels zijn nog altijd het belangrijkst. Ik heb nu 14 Belgische titels op een rij, 15 zou nog mooier zijn. Maar het zal niets veranderen. Als je het over enkele jaren aan mensen vraagt, zullen ze het niet meer weten."

Gerelateerd: