Ga naar de inhoud

Mathieu van der Poel neemt Costa Ricaan niets kwalijk na botsing: "Ik hoop dat hij droom niet opgeeft en hier blijft"

 wo 27 december 2023 10:19
Mathieu van der Poel was gisteren niet af te stoppen in Gavere.
Mathieu van der Poel was gisteren niet af te stoppen in Gavere.

De Costa Ricaan Felipe Nystrom kan op beide oren slapen. Mathieu van der Poel is niet kwaad na het hindermoment in Gavere en doet een oproep: "Ik hoop dat Nystrom hier blijft en zijn geplande programma verder afwerkt."

"Ik voel mij verschrikkelijk. Het was 1.000% mijn fout wat daar gebeurde. Mathieu móést mij duwen - het had zelfs harder gemoeten. Ik stond in de weg en voel mij er heel slecht over."

De Costa Ricaan Felipe Nystrom zit in zak en as omdat hij na het nemen van een selfie een ontketende Mathieu van der Poel hinderde in Gavere.

 

"Normaal had ik de middelen om verder te gaan tot het WK. Maar nu ga ik gewoon volgende week vertrekken. Mijn fout van gisteren is te groot", trok Nystrom het boetekleed aan.

Ik las dat hij zich excuseert, maar dat moet zelfs niet. Ik was ook niet kwaad op hem.

Mathieu van der Poel

Woorden die ook Mathieu van der Poel niet onberoerd laten. De wereldkampioen veldrijden wou zelf reageren op het voorval om zijn Costa Ricaanse collega gerust te stellen.

 

"Ik ken het verhaal van Felipe Nystrom en heb sympathie voor hem", laat Van der Poel weten.

 

"Gisteren liet hij mij echter schrikken. Ik dacht in eerste instantie dat hij langs de kant was gegaan om mij door te laten, tot hij plots wilde vertrekken toen ik op dezelfde hoogte was. Ik duwde om mezelf recht te houden en zijn fiets niet in mijn gezicht te krijgen."

 

"Ik las dat hij zich excuseert, maar dat moet zelfs niet. Ik was ook niet kwaad op hem. Felipe heeft een inschattingsfout gemaakt en dat kan gebeuren. Iedereen maakt wel eens een foutje."


"Daarvoor moet hij zijn droom zeker niet opgeven. Ik hoop dat hij hier blijft en zijn geplande programma gewoon verder afwerkt."

Gerelateerd: