Ga naar de inhoud

Belgian Supporters wil nieuwe aanpassing van aftrapuren: "Vrijdag- en zondagavond worden minder gewaardeerd"

 ma 18 december 2023 12:47

Belgian Supporters, de Belgische fanvereniging in het voetbal, heeft in een open brief aangegeven te zullen blijven ijveren voor verdere hervormingen rond de aanvangsuren van voetbalwedstrijden in de Jupiler Pro League en Challenger Pro League. De vereniging eist meer "supportersvriendelijke aanvangsuren".

De voorbije jaren is al meermaals gesleuteld aan het format van de Belgische voetbalcompetities en de aftrapuren van de wedstrijden in de Jupiler Pro League en de Challenger Pro League.

 

Belgian Supporters schrijft in een open brief dat de huidige uren nog altijd niet overeenstemmen met de wensen van de Belgische voetbalfans.

 

In 2022 zijn er succesvolle onderhandelingen geweest en werden de wedstrijden op maandag afgeschaft en werd de laatste match op zondag vervroegd (van 21 u naar 19.15 u).

 

"Een recente enquête onder de leden heeft duidelijk gemaakt dat supporters verlangen naar aanvangstijden op zaterdag om 20 u, zaterdag om 18 u, of zondag om 17 u, terwijl wedstrijden op vrijdag om 20.45 u en zondag om 19.15 u minder gewaardeerd worden", klinkt het.

 

"Het is hoog tijd dat die inzichten niet alleen gehoord, maar ook geïntegreerd worden in het aanbestedingsdossier voor het hernieuwen van het tv-contract."

Het is een strijd voor de ziel van het spel, waarbij niet alleen gekeken wordt naar statistieken en uitzendrechten, maar naar de ware voetbalfamilie die dit spel ademt en leeft.

Belgian Supporters

Volgens Belgian Supporters gaat "de dringende oproep niet alleen over de aanpassing van de aanvangstijden".

 

"Het gaat over het herstellen van de essentie van voetbal door de supporters een cruciale rol te geven in het besluitvormingsproces. Het is een strijd voor de ziel van het spel, waarbij niet alleen gekeken wordt naar statistieken en uitzendrechten, maar naar de ware voetbalfamilie die dit spel ademt en leeft."

 

"Het is tijd om de stem van de supporters serieus te nemen, niet als een optionele overweging, maar als het kloppende hart van het voetbal. Dit initiatief draagt niet alleen bij aan een verbeterde supporterservaring, maar dient ook als een model voor voetbalbonden wereldwijd."

 

Belgian Supporters wil dat de Pro League "de stem van de supporters serieus neemt". "Door samen te werken met alle belanghebbenden, van fans tot stakeholders, zullen we de basis leggen voor een voetbalervaring die niet alleen het veld, maar ook de harten van alle supporters zal veroveren."